Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Retro Planet 12ο τεύχος: κυκλοφόρησε!

Ναι, είναι γεγονός: με απαράμιλλη συνέπεια και σεβασμό στο κοινό μας, φτάσαμε αισίως στο 12ο τεύχος του περιοδικού Retro Planet το οποίο κυκλοφορεί και επίσημα από σήμερα!


Έχοντάς το στα χέρια μου και ξεφυλλίζοντάς το δεν μπορώ να νιώσω παρά περηφάνια και ικανοποίηση γι' αυτή την προσπάθεια που ξεκινήσαμε το καλοκαίρι του 2013 και η οποία έφτασε πολύ γρήγορα στο σημείο να ωριμάσει και, από ευχάριστη και ανοργάνωτη συλλογική προσπάθεια να μετατραπεί σε οργανωμένη (σε επαγγελματικά πρότυπα σχεδόν) συνήθεια!


Δεν ξέρω πού θα φτάσουμε με το project του Retro Planet - άλλωστε κανένας μας, ό,τι κι αν πιστεύει, δεν γνωρίζει πραγματικά τι θα του ξημερώσει την κάθε μέρα -, αλλά, προς το παρόν τουλάχιστον, είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε μια ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων με συγκεκριμένους ρόλους, κέφι, γνώσεις και ευχέρεια στο γράψιμο που δουλεύει σαν καλοκουρδισμένη μηχανή. Και αυτό νομίζω ότι φαίνεται από ένα απλό ξεφύλλισμα ενός τεύχους του περιοδικού, που δίνει σαφώς την εντύπωση επαγγελματικής προσπάθειας και όχι ερασιτεχνικού project. Ας αφήσω όμως την πολυλογία και ας σταματήσω να ευλογώ τα γένια μας, για να δούμε τι έχει να μας δώσει το νέο, 12ο τεύχος του Retro Planet...


Ξεκινώντας από το δροσιστικό, καλοκαιρινό εξώφυλλο του περιοδικού προχωράμε στο (χαρακτηριστικότατου ύφους και γραφής - ναι, είναι καλό αυτό!) editorial του Χρήστου Παπαδάκη. Συνεχίζουμε με τις απολαυστικές - όσο και πρωτότυπες - Retro Αναδρομές του Νίκου Κανελλόπουλου, που στο τρέχον τεύχος καταπιάνονται με τον Sir Clive και τον Alan Sugar και καταλήγουν στην κεφαλιά του Zidane στον Materazzi, κάνοντας στάσεις στον Bοris Yeltsin, στην... φέτα (!) και στη Nintendo!


Ακολουθούν τα Retro Νέα από τον ίδιο συγγραφέα, τα οποία διαδέχονται τα "Νέα της Amiga" (Amiga News) που σε αυτό το τεύχος ανέλαβε να μας μεταφέρει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Μετά τα Amiga News φτάνουμε στη στήλη που όλοι περιμένετε να διαβάσετε, καθώς υπεύθυνος γι' αυτήν είναι ο γράφων! Πέραν της πλάκας, δοκιμάζω και σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου από 3 ιδιαίτερα αξιόλογα παιχνίδια για τον Commodore 64, κάποια εκ των οποίων θα σας κάνουν να αφήσετε στην άκρη το Buggy Boy και το The Way Of The Exploding Fist οπότε... αξίζουν!


Προχωράμε στα "8 Magic bits", όπου σε αυτό το τεύχος με πολλή χαρά παρέδωσα τη σκυτάλη στον Δημήτρη Μπούρα, για να μας μυήσει στον κόσμο των 8bit υπολογιστών της Atari. Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο, όπως ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι και αυτό που το διαδέχεται, το 1ο μέρος του "Handheld gaming mania" από τον εκλεκτό μας ψυχολόγο Διονύση Σουρέλη που μας παρουσιάζει μερικά από τα αγαπημένα του handhelds.



To Cover Story του περιοδικού δεν είναι άλλο από το - χορταστικό μέχρι σκασμού! - αφιέρωμα του Στέφανου Καρούσου στην Bullfrog, που μας παρουσιάζει την πορεία της εταιρίας μέσα στο χρόνο έτσι όπως κανένας δεν έχει κάνει μέχρι τώρα!



Εάν μετά τις 14 ολόκληρες σελίδες του προηγούμενου θέματος σας βαστάνε ακόμα τα πόδια σας, τότε είναι σίγουρο ότι θα σας... γονατίσει ο Νίκος Κανελλόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει το ντεμπούτο της νέας μας στήλης που ονομάζεται "Lost Treasures", παρουσιάζοντάς μας το υπέροχα υποβλητικό Undying του Clive Barker.


Νομίζατε ότι τελειώσαμε, ε; Κάνετε μεγάλο λάθος, αφού, απ' ότι φαίνεται, ξεχάσατε τα adventure games, τα οποία όμως δεν ξεχνά ποτέ ο adventure guru του περιοδικού, ο Αντώνης Ηλιάκης. Αφού λοιπόν μας πληροφορήσει για τα τελευταία νέα από τον χώρο του retro adventuring, μας παρουσιάζει μέσα από ένα αναλυτικότατο 5σέλιδο review ένα πραγματικά καταπληκτικό παιχνίδι, το Orion Prime, που δείχνει τι μπορεί να φτιαχτεί όταν υπάρχει κέφι, ταλέντο και μεράκι σε έναν Amstrad 6128.


Το τεύχος κλείνει με τον πλέον ιδανικό τρόπο από την ίδια πένα που το άνοιξε, αυτή του αρχισυντάκτη μας Χρήστου Παπαδάκη, που μας παρουσιάζει το album Affinity των Haken μέσα από τη στήλη του "Σκάσε & Άκου".

Χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, θα πω απλά "πάρτε το" για το νέο τεύχος του Retro Planet. Τα 11 προηγούμενα τεύχη εξαντλήθηκαν, και αναμένεται, αργά ή γρήγορα, να συμβεί το ίδιο και με το τρέχον. Κι επειδή είναι - ακόμα και με τα δικά μας, υψηλά (θέλουμε να πιστεύουμε) - standards ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον τεύχος, θα αποτελέσει τον καλύτερο σύντροφο στις καλοκαιρινές σας διακοπές, καθώς θα χαλαρώνετε στα δροσερά νερά του Αιγαίου κάτω από τον καυτό ήλιο, όπως η κοπέλα που κοσμεί το εξώφυλλό μας!


Για παραγγελίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο site του περιοδικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.