Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Πω-πω μια... KABURA!

Ε, εντάξει, τι να κάνω; Ο τίτλος αυτού του παιχνιδιού σε προκαλεί να μην τον αφήσεις στην.. ησυχία του! Kabura, λοιπόν για τον Commodore 64 από τους Sputnik World - για όσους τυχόν δεν θυμούνται, πρόκειται για τους δημιουργούς του - τόσο εντυπωσιακού όσο και unplayble - port του Xain'd Sleena για τον 64άρη.


Το Kabura είναι ένα horizontal shooter, στο στυλ του Kung-fu Master ή, ακόμα καλύτερα, του Green Beret. Ο παίκτης, έχοντας τον έλεγχο του Kabura (ποιον άλλο περιμένατε, δηλαδή;) προχωράει από τα αριστερά προς τα δεξιά, ώσπου να φτάσει στο τέλος του level, οπότε και μεταφέρεται στο επόμενο (υπάρχουν 7 συνολικά). Αν πάρετε χαμπάρι τι πρέπει να κάνετε (hint: να σκύβετε!) το παιχνίδι είναι αρκετά εύκολο, καθώς έχετε 5 "κανονάκια" το καθένα από τα οποία διαθέτει ενέργεια, οπότε δεν πεθαίνετε με το πρώτο χτύπημα (ούτε και με το δεύτερο!).


Φυσικά, το Kabura διαθέτει και σεναριακό υπόβαθρο, το οποίο χμμμ, καλύτερα αφήστε το, γιατί δεν διεκδικεί ούτε Oscar πρωτοτυπίας ούτε και έχει κάποιο πραγματικό ενδιαφέρον ή σημασία. Σε ό,τι αφορά το ίδιο το παιχνίδι τώρα, η παρουσίασή του και τα γραφικά του είναι άνω του μετρίου, η κίνηση των χαρακτήρων και το scrolling λίγο απότομα, ο ήχος ικανοποιητικός, ενώ δεν λείπουν και κάποια bugs, με αντιπάλους και σφαίρες να εμφανίζονται ξαφνικά στη μέση της πίστας και να φεύγουν προς την άκρη (από το 3ο level και μετά) ή κάποιους εχθρούς να μην σκοτώνονται αν τους πυροβολούμε ξαπλωμένοι (!) κι άλλα τέτοια ωραία.


Συνολικά θα μπορούσα να πω ότι το Kabura είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στο softology του Commodore 64, αλλά μόνο σαν free download καθώς, απ' όσο διαβάσαμε, θα κυκλοφορήσει και σε φυσική μορφή, όπου φυσικά θα υπάρχει και το ανάλογο χρηματικό αντίτιμο προκειμένου να το αποκτήσει κανείς. Αυτό μάλλον δεν πολυαξίζει, κατά την ταπεινή μου άποψη...

Μπορείτε να κατεβάσετε το Kabura από εδώ. (Πηγή: csdb)


2 σχόλια:

  1. KABURAAAAAA !!! Ωραία παρουσίαση Πάνο, αλλά όπως το είπες, το παιχνίδι δεν μπορεί να ξεφύγει άνω του μετρίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι. Κρίμα, γιατί ακολουθεί τη συνταγή της επιτυχίας, ήτοι γελοίο όνομα και τα πάντα στα ισπανικά! :-p

    Πάντως, από το Xain'd Sleena έχει σίγουρα καλύτερο gameplay!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.