Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

The Spectrum Show επεισόδιο 131

Πραγματικά, ώρες-ώρες με πιάνω να αναρωτιέμαι τι θα έκανα αν δεν υπήρχε ο Paul Jenkinson και το The Spectrum Show του, που το δημιουργεί κάθε μήνα με αγάπη, φροντίδα και... Προδέρμ και μας το σερβίρει φρέσκο-φρέσκο προκειμένου να σβήσουμε τη Spectrumική μας πείνα. Γιατί, με ελάχιστες εξαιρέσεις όλα αυτά τα χρόνια, κάθε φορά που "έσκαγε" νέο επεισόδιο του The Spectrum Show φρόντιζα με μία ανάρτηση να καλύψω την είδηση, είτε βρισκόμουν σε περίοδο ραστώνης και χαλαρότητας είτε σε φάση τρελού πηξίματος.

Αυτή τη φορά βέβαια τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, γιατί το θέμα μου δεν είναι ο ελεύθερος ή μη χρόνος, αλλά η διάθεση και η όρεξη που (δεν) έχω. Το γεγονός ότι πέρασε ένας ολόκληρος μήνας και 4 μέρες από την προηγούμενη ανάρτηση αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα. Όπως επίσης και το γεγονός ότι και τότε αλλά και τώρα αποφάσισα να ενεργοποιηθώ έστω και στο ελάχιστο χάρη στον Paul και στο The Spectrum Show δείχνει ότι η συνέπεια και η στοχοπροσήλωση του (εν μέρει) "συναδέλφου" Αγγλοσάξωνα δεν παύουν να με συγκινούν και να με κινητοποιούν. Φυσικά, αν είναι να φτάσω τελικά στο σημείο να postάρω μόνο για κάθε νέο επεισόδιο που δημιουργεί ο Paul και όχι για οτιδήποτε άλλο, ε, τότε καλύτερα να το κλείσουμε το μαγαζί, δε νομίζετε;

Ευελπιστώ πως θα μεταβληθεί σιγά-σιγά η διάθεσή μου προς το καλύτερο και θα επανέλθω - έστω και με ρυθμούς κουτσής χελώνας - στις επάλξεις. Όσο υπάρχει ο Paul και το The Spectrum Show εγώ τουλάχιστον αντλώ κουράγιο και έμπνευση. Οπότε, λογικά, αργά ή γρήγορα κάτι θετικό θα γίνει. Αν είμαστε καλά φυσικά (φτου-φτου!) γιατί με συμπληρωμένο μισό αιώνα ζωής τίποτα δεν είναι βέβαιο. Τίποτα καλό, για την ακρίβεια!

Αλλά ας έρθω και στο 131ο επεισόδιο του The Spectrum Show που έχει σίγουρα το δικό του ενδιαφέρον. Αυτή τη φορά, σα να μπαίνει σε μία εικονική χρονομηχανή ο Mat Dolphin μας ξεναγεί σε μία έκθεση που στο παρελθόν αποτελούσε το σημαντικότερο ετήσιο event για τους κομπιουτεράδες της Γηραιάς Αλβιώνας, ήτοι το PCW show. Και πιο συγκεκριμένα στη διοργάνωση του 1986. Ο Paul με τη σειρά του μας παρουσιάζει τα Mad Nurse, Indiana Jones and the Last Crusade, Crazy Caverns, μία εφαρμογή για επεξεργασία κειμένου που καλύτερα θα είναι να την παρακάμψουμε με κάθε δυνατό τρόπο, αλλά και το εντυπωσιακότατο Seraphima της Zosya Entertainment. Αν οι Ρώσοι ήταν τόσο καλοί στους πολέμους όσο στον προγραμματισμό δεν θέλω καν να φανταστώ τι θα είχε συμβεί στους Ουκρανούς. Μπρρρρ...

Τέλος, το 131ο επεισόδιο του The Spectrum Show φιλοξενεί για δεύτερη φορά τον Allan Turvey που μιλάει στον Paul με αφορμή το νέο του παιχνίδι, το αξιολογότατο Lunar Rescue RX. Ενδιαφέρον και χορταστικό λοιπόν το νέο βίντεο, που μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω: