Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Μερικά Beats για τον Commodore 64

Ξέρω, έχετε επιστρέψει από τις διακοπές, προσπαθείτε σαν ζαλισμένα έντομα να προσαρμοστείτε στους τρελούς ρυθμούς και την αδυσώπητη ρουτίνα της ζωής στην πόλη κι εγώ το χαβά μου, να σας γράφω για demos σε retro computers. Ναι, προφανώς δεν μπορώ να σας προσφέρω σανίδα σωτηρίας αλλά αν καταφέρω έστω και για λίγο να αποσπάσω την προσοχή σας από την μαυρίλα της καθημερινότητας κάτι θα έχουμε καταφέρει, έτσι δεν είναι;

Ας πάμε λοιπόν στο demo που ονομάζεται "Beats" που παρουσίασε το - ομολογουμένως αρκετά ενεργό - group Atlantis στο demoparty Datastorm πέρυσι το καλοκαίρι όπου και κατέλαβε μετά επαίνων την 2η θέση στην κατάταξη.

Θα θεωρούσε κανείς ότι ένα demo που φέρει τον τίτλο "Beats" σε μια πλατφόρμα με ηχητικές δυνατότητες που ξεχωρίζουν όπως είναι ο Commodore 64 θα εντυπωσίαζε με την μουσική του. Αμ δε! Δεν ξέρω, έχοντας στο μυαλό μου το SID συνυφασμένο με τις θεϊκές μελωδίες των Rob Hubbard, Ben Daglish, Martin Galway, Tony Crowther και άλλων εμβληματικών συνθετών των 80s προσωπικά αδυνατώ να συμπαθήσω οποιοδήποτε SID tune δεν τις θυμίζει και έτσι ίσως και να αδικώ το Beats και παρόμοιες (στο ύφος του ήχου) δημιουργίες. Το σίγουρο είναι ότι, ακόμα και αν σε εμένα προσωπικά η μουσική του demo των Atlantis δεν κάνει "κλικ" σίγουρα δεν είναι ενοχλητική ή κάτι τέτοιο ώστε να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την απόλαυσή του.


Και πραγματικά μπορεί να το απολαύσει κανείς. Αν και δεν πρόκειται για την πλέον εντυπωσιακή δημιουργία όλων των εποχών ή κάτι τέτοιο, στα 5μησι λεπτά που διαρκεί το Beats (τα υπόλοιπα είναι τα καλοφτιαγμένα greetings που κρατάνε μέχρι το τέλος) διακρίνεται από μία αξιοθαύμαστη ισορροπία parts καλοφτιαγμένων, αρκετά αξιόλογων αισθητικά και με ιδανικό ρυθμό εναλλαγής ώστε να μην κουράζουν σε καμία περίπτωση. Έτσι, αποτελεί συνολικά μία ομολογουμένως ευχάριστη για τον θεατή δημιουργία που ζορίζει επαρκώς το hardware ώστε να αποδώσει το τελικό αποτέλεσμα που έχω την αίσθηση ότι δεν πρόκειται να απογοητεύσει κανέναν.

Τι κάθομαι όμως και σας τα γράφω όλα αυτά; Μπορείτε να διαμορφώσετε και μόνοι σας άποψη παρακολουθώντας το Beats στο video που ακολουθεί ή κατεβάζοντάς το από εδώ προκειμένου να το δοκιμάσετε σε κάποιον εξομοιωτή ή, ακόμα καλύτερα, σε έναν πραγματικό 64άρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.