Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Another Next update

Είναι αλήθεια ότι το σκεφτόμουν επί μέρες αν θα γράψω για τα τελευταία νέα του ZX Spectrum Next. Έχω λάβει εδώ και 10 μέρες σχεδόν το πιο πρόσφατο ενημερωτικό email από τον άνθρωπο που ηγείται του project, τον Henrique Olifiers, αλλά τα νέα αυτή τη φορά δεν ήταν και τόσο... συγκλονιστικά. Κάτι σαν "πάμε καλά, προχωράμε" ένα πράγμα. Ελλείψει όμως άλλων ειδήσεων τελικά δεν θα την γλυτώσετε, θα σας ενημερώσω και εσάς!

Το πλέον φλέγον θέμα εδώ και καιρό, είναι όπως γνωρίζουμε αυτό του πληκτρολογίου. Το τρίτο layer της μεμβράνης αυτού όπως είχαμε πει αφαιρέθηκε και οι νέες, διστρωματικές μεμβράνες είναι έτοιμες - στην φάση του πρωτότυπου, τουλάχιστον. Έχουν ήδη σταλεί στην Αγγλία για δοκιμές, ώστε να δοθεί (ευελπιστούμε) το τελικό ΟΚ και να προχωρήσουμε στην μαζική παραγωγή.


Επειδή το team που έχει αναλάβει να φέρει τον ZX Spectrum Next στα χέρια μας αποτελείται από ανθρώπους υπομονετικούς και τελειομανείς, πέρασε καιρός που παραπονιόντουσαν για την απόχρωση στα κόκκινα πλαστικά του υπολογιστή (μη φανταστείτε τίποτα παραπάνω από μια λωρίδα στο πλάι και το reset button). Έλεγαν ότι δεν ήταν αρκετά κόκκινη. Ε, τελικά, με την συμβολή της Dickinsons Associates εντοπίστηκε η απόχρωση που χρησιμοποιήθηκε στον original ZX Spectrum το 1982 (!) και το πρόβλημα δείχνει να λύνεται οριστικά...Το ότι στην προηγούμενη παράγραφος σας έγραψα για ανθρώπους υπομονετικούς και τελειομανείς δεν είναι υπερβολή - αν δεν το καταλάβατε ήδη από τα όσα διαβάσατε. Αφού είδαν λοιπόν ότι λόγω της όλης ιστορίας με το πληκτρολόγιο έχουν στη διάθεσή τους λίγο έξτρα χρόνο, αποφάσισαν να βγάλουν έξω τους... μεγεθυντικούς φακούς (!) και να εντοπίσουν ατέλειες προς διόρθωση στο case του Next. Και τις βρήκαν! Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επεκταθώ περισσότερο, οι φωτογραφίες που ακολουθούν μιλούν από μόνες τους...
Τέλος, να σας πω ότι με την επόμενη ενημέρωση - η οποία αναμένεται σύντομα - θα έχουμε νέα από την γραμμή παραγωγής καθώς και τις δοκιμές των νέων motherboards (2B). Ενδιαφέροντα νέα λογικά, εντός ολίγων ημερών. Stay tuned...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.