Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

The Spectrum Show επεισόδιο 75

Έφτασε αισίως το πλήρωμα του χρόνου για το 75ο επεισόδιο του The Spectrum Show, της σειράς του Paul Jenkinson στο Youtube που αντιμετωπίζεται με τρόπο αντίστοιχο της... Βίβλου από τους ανά τον κόσμο ZX Spectrum lovers.

75 επεισόδια, λοιπόν. Γουάου! 3/4 της κατοστάδας από έναν άνθρωπο ουσιαστικά μόνο του με θεματολογία ένα και μόνο (κλασικό) μηχάνημα και ό,τι σχετίζεται με αυτό. Εντυπωσιακό. Ειδικά στα μέρη μας, την δοξασμένη πατρίδα του "θα" και των κάλπικων υποσχέσεων, ο Paul, η δουλειά του και το αποτέλεσμα αυτής... σοκάρουν! Σκεφτείτε αν ένας στους δέκα - ας πούμε - Αμιγκάς (το παράδειγμα δεν είναι και τόσο τυχαίο και οι συνειρμοί όχι ολότελα αθώοι) έβγαζε μόνος του περιοδικό, βίντεο, παιχνίδια, μαθήματα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο κάνει ο Paul: φανταστείτε τον οργασμό παραγωγικότητας σε μία τέτοια περίπτωση και τους πόντους που θα κέρδιζε η αγαπημένη πλατφόρμα των παιχνιδάδων αν συνέβαινε κάτι τέτοιο!


Φυσικά, όχι μονάχα στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλαίας, στο μαλακό υπογάστριο της Ευρώπης (ε, ναι, χρόνια κρατιόμουνα να μην χρησιμοποιήσω δημοσίως τις αγαπημένες εκφράσεις του Κώστα Καββαθά) αλλά ακόμα και στη Γηραιά Αλβιώνα, την πάλαι ποτέ αυτοκρατορία, οι άνθρωποι σαν τον Paul σπανίζουν. Τι σπανίζουν, δηλαδή, που τους κυνηγάς με το τουφέκι! Ας είναι, ένα τον έχουμε, ας τον χαιρόμαστε όσο είναι ενεργός, υγιής και με μεράκι και διάθεση να προσφέρει γιατί τίποτα (πολύ) καλό δεν κρατάει για πάντα. Ας συνεχίσουμε, όσο έχουμε τη δυνατότητα, να απολαμβάνουμε τους καρπούς της δουλειάς του ελπίζοντας ότι θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για αρκετό κόσμο εκεί έξω...

Στο πλέον πρόσφατο επεισόδιο του The Spectrum Show λοιπόν - για να επιστρέψουμε εκεί από όπου ξεκινήσαμε -, ο Paul μας τρατάρει με νέα και ειδήσεις από τον Δεκέμβριο του 1988, μας παρουσιάζει τα Thunderblade, Macadam Bumper, ROVR και Styx, κάνει μια κουβεντούλα με τον Geoff για τους υπολογιστές και τις κονσόλες που πέρασαν από τα χέρια τους στο πέρασμα των χρόνων και, το σημαντικότερο, στο κυρίως θέμα του βίντεο μας παρουσιάζει ένα από τα πλέον "τούμπανα" περιφερειακά της εποχής, το εξαιρετικό case/πληκτρολόγιο της dk'tronics που ήταν τόσο καλής ποιότητας ώστε ήταν ικανό να οδηγήσει τους κατόχους Commodore 64 στην απόγνωση μετά από απανωτές σκηνές ζηλοτυπίας! Α, ναι, και ολοκληρώνει με μια έκδοση του A.G.D. on steroids!

Α, και πριν δείτε το βίντεο που ακολουθεί να σας θυμίσω ότι βγάζει και περιοδικό ο Paul, που μπορείτε να το βρείτε εδώ. Ελπίζω να μην παραπονιέστε, υπάρχει κόσμος που συνεχίζει και παλεύει ώστε να μην πλήττετε ούτε καν στις διακοπές σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.