Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Circus back²STage demo για Atari STE

Κανείς δεν ξέρει πόσα υπέροχα demos υπάρχουν εκεί έξω για τα δεκάδες (μην κοροϊδευόμαστε!) retro μηχανήματα που έχει ο καθένας μας. Επειδή το κριτήριο είναι καθαρά υποκειμενικό και επειδή οι περισσότεροι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ψηφίσουν, η μόνη λύση για να εντοπίσουμε τα πραγματικά "διαμάντια" είναι να τα κατεβάσουμε όλα και να τα δοκιμάσουμε ιδίοις όμμασι. Επειδή λοιπόν κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο, απλά ελπίζουμε σερφάροντας από δω κι από κει στα γνωστά "ύποπτα" μέρη να πέσει το μάτι μας σε κάτι πραγματικά αξιόλογο.

Και αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση με το Circus back2STage demo των blabla, sector one και cocoon, το οποίο χωράει σε μία και μόνη δισκέτα και τρέχει σε (unexpanded;) Atari STE. Εντάξει, ναι μεν από τη μία φτύνεις με αποστροφή στο έδαφος και ξεστομίζεις κατάρες επειδή ένα ακόμα υπέροχο demo ΔΕΝ τρέχει σε κάποιον από τους Atari ST που έχεις στην κατοχή σου - διότι STE, ως γνωστόν, δεν διαθέτει το κατάστημα -, αλλά, από την άλλη χαίρεσαι να συναντάς τέτοιες εξαιρετικές παραγωγές όπως το εν λόγω demo.

Tο Circus back²STage τρέχει σε ανάλυση 400 x 200 pixels με *πολλά* χρώματα και, πραγματικά, δεν γνωρίζω εάν στον τεχνικό τομέα θέτει νέα standards, αλλά στον αισθητικό απλά... σπέρνει! Το circus theme παρουσιάζεται με καταπληκτικής ομορφιάς - και ενίοτε spooky - γραφικά και πλαισιώνεται από ένα από τα καλύτερα soundtracks που έχω ακούσει σε demo τα τελευταία χρόνια, κάνοντας, έστω και για μία φορά, τον STE να μη νιώθει υποδεέστερος της Amiga. Φυσικά, αυτό το τελευταίο δεν έχει να κάνει τόσο με της ηχητικές δυνατότητες του μηχανήματος όσο με την ποιότητα της σύνθεσης αλλά, όπως και να 'χει, το αποτέλεσμα είναι μια εξαίσια ηχητική πανδαισία!

Φυσικά, και επειδή ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι ως επί το πλείστον άδικος, το Circus back²STage συμμετείχε στην Revision του 2013 όπου και μετά βίας κατέλαβε την 7η θέση! Αδικία κατάφωρη,  αλλά έτσι κι αλλιώς ζούμε σε μια χώρα στην οποία ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει τα 18 από τα τελευταία 20 πρωταθλήματα (στην "αγνή" ποδοσφαιρική λίγκα) και σε έναν κόσμο στον οποίο ο επόμενος πλανητάρχης θα είναι κάποιος εκ των Donald Trump και Hillary Clinton! Μπρρρρρ...


Circus back²STage, λοιπόν. Απλά δείτε το και ακούστε το. Και, αν τυχόν έχετε στην κατοχή σας Atari STE εννοείται πως το κατεβάζετε, το γράφετε σε δισκετούλα και το απολαμβάνετε στο real thing, έτσι όπως είναι το ιδανικό. Σε κάθε περίπτωση, enjoy! (Πηγή: Atari Crypt).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.