Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

9pin USB joystick adaptor

Ο καλός φίλος Δημήτρης (MasterGR) κατασκεύασε και κυκλοφόρησε ένα adaptor που επιτρέπει να συνδέσετε οποιοδήποτε 9pin joystick σε σύγχρονο PC, χρησιμοποιώντας σύνδεση USB. Μάλιστα, μου έστειλε το πρωτότυπο για να το δοκιμάσω!

Ο μικρός αυτός μετατροπέας έρχεται μέσα σε ένα διακριτικό κόκκινο case που έχει δύο υποδοχές, μία θηλυκή USB και μία 9πινη αρσενική, σχήματος "D". Δυστυχώς, η επιλογή της θηλυκής  USB υποδοχής είναι μάλλον ατυχής, μιας και, από τα δεκάδες USB καλώδια που θα έχετε πεταμένα στα συρτάρια σας, είναι μάλλον απίθανο να βρείτε κάποιο USB αρσενικό σε USB αρσενικό που χρειάζεται προκειμένου να συνδεθεί ο adaptor στο PC σας. Μικρό το κακό φυσικά, καθώς αναφέρομαι σε ένα καλώδιο που μπορείτε πανεύκολα να προμηθευτείτε από οποιοδήποτε υποκατάστημα του Πλαισίου ή του e-shop, με ελάχιστο κόστος. Εγώ κατέφυγα στην πλέον άμεση λύση, χρησιμοποιώντας 2 καλώδια USB για εκτυπωτή, από τα οποία έκοψα τις άκρες που συνδέονται στον εκτυπωτή και μετά τα ένωσα μεταξύ τους (είπαμε, ό,τι έχουμε στα συρτάρια μας)!


Μετά τη σύνδεσή του το interface αναγνωρίζεται άμεσα από το PC ως "Retro Adapter" και, αφού συνδέσουμε ένα 9πινο joystick (Pacman, Tomahawk, Quickshot ή ακόμα και κάποιο κατασκευής του Δημήτρη!) είμαστε έτοιμοι για δράση!

Ο δημιουργός του interface είχε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της άμεσης απόκρισης των κινήσεων του joystick και, θα πρέπει να ομολογήσω ότι δεν πρόκειται για υπερβολές αλλά για γεγονός: η αίσθηση που δίνει η χρήση του USB joystick adaptor σε συνδυασμό με ένα 9πινο joystick και κάποιον εξομοιωτή 8bit ή 16bit μηχανήματος είναι ακριβώς η ίδια με το να παίζουμε στο ίδιο το (εξομοιωμένο) μηχάνημα! Δεν υπάρχει η παραμικρή καθυστέρηση και το interface λειτουργεί υποδειγματικά.

Με κόστος 26€ (με κουτί), 21€ (χωρίς κουτί) και 17€ (σε κιτ) και τα έξοδα των ταχυδρομικών να συμπεριλαμβάνονται στην τιμή, το 9pin USB joystick adaptor είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και "τίμιο" προϊόν, που κάνει ακριβώς όσα υπόσχεται. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το παλιό σας 9πινο joystick στο PC σας και να νιώσετε αυτή την γνώριμη αίσθηση του απόλυτου ελέγχου και της απόλυτης ακρίβειας των χειρισμών, επικοινωνήστε με τον Δημήτρη για τα περαιτέρω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.