Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Τα νέα του ZX Spectrum Next

Και εκεί που πλέον είχα αρχίσει να ανησυχώ σοβαρά (εντάξει, υπερβάλλουμε και λιγάκι) να 'σου το email από τον Henrique Olifiers για να ενημερώσει τους απανταχού backers για την πορεία του project του ZX Spectrum Next. Τι μας έγραψε λοιπόν ο Henrique;


Καταρχάς ότι όλα τα υλικά για την κατασκευή/παραγωγή των motherboards έχουν πλέον συγκεντρωθεί και εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα γίνει μία σύσκεψη μεταξύ των ανθρώπων που απαρτίζουν την ομάδα του Next και των υπευθύνων του εργοστασίου που έχει αναλάβει την παραγωγή. Σε αυτή τη σύσκεψη θα καθοριστεί η ημερομηνία διάθεσης των motherboards, οπότε έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για την επόμενη ενημέρωση!

Θα πρέπει στο σημείο αυτό να διευκρινισθεί ότι τα υλικά που έχουν αγοραστεί και συγκεντρωθεί δεν αφορούν μονάχα τα motherboards που ήταν προγραμματισμένο να παραδοθούν τον Αύγουστο που μας πέρασε, αλλά όλα τα motherboards των Next που πλήρωσαν οι backers στο Kickstarter. Με λίγα λόγια, ό,τι κι αν συμβεί, motherboards θα πάρουν όλοι!


Σε ό,τι έχει να κάνει με το (υπέροχο) case του Next, η ομάδα του Rick Dickinson δημιούργησε το πρωτότυπο (δείτε τις φωτογραφίες) βάσει του οποίου θα φτιαχτεί η μήτρα για την μαζική παραγωγή των cases. Σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα, αυτή θα ξεκινήσει σε 2 περίπου μήνες και, όπως μας έγραψε και ο Henrique, όλοι (μα όλοι) ανυπομονούμε για την ημέρα που θα είναι έτοιμα τα πρώτα cases. Να σημειωθεί ότι τα πληκτρολόγια θα φτιαχτούν σε διαφορετικό εργοστάσιο από τα cases, γεγονός που μπορεί να μην λέει τίποτα αλλά και που μπορεί από την άλλη να δημιουργήσει προβλήματα στην πορεία...


Στον τομέα του manual του μηχανήματος τώρα, ενημερωθήκαμε ότι η ομάδα της οποίας ηγείται ο Φοίβος Ντόκος (πρόσφατα συνεργάστηκε μαζί μας γράφοντας άρθρα για το περιοδικό Retro Planet) προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς, πλησιάζοντας στην ολοκλήρωση ενός εγχειριδίου αναλυτικού και κατατοπιστικού, που θα βασίζεται στο πνεύμα του manual του original ZX Spectrum που είχε δημιουργήσει πριν 35 χρόνια ο Steven Vickers.

Τέλος, σε μια είδηση που σίγουρα μας ενδιαφέρει όλους, ήδη 30 δωρεάν development kits έχουν παραδοθεί σε όσους developers εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ανάπτυξη εφαρμογών και παιχνιδιών για τον Next, με άλλα 30 να ετοιμάζονται να τα ακολουθήσουν. Συνεπώς, όταν με το καλό οι ZX Spectrum Next αρχίσουν να φτάνουν στα χέρια των backers, θα υπάρχει διαθέσιμο νέο, dedicated software - πέραν φυσικά της τεράστιας βιβλιοθήκης του ZX Spectrum.

Συνολικά λοιπόν καλά νέα και για ό,τι νεότερο θα σας κρατάω ενήμερους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.