Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Κι όμως, κάνει στ' αλήθεια παπάδες!

Κάποιες φορές, όταν κάποιος που είναι εξαιρετικός σε κάτι βρίσκεται στο στενό σου περιβάλλον, τείνεις να μη νιώθεις το δέος, την εκτίμηση και τον θαυμασμό που θα ένιωθε γι' αυτόν κάποιος που δεν θα τον γνώριζε εξίσου καλά. Για παράδειγμα, δε νομίζω τα παιδιά του Michael Jordan να του ζητούσαν αυτόγραφα ή η σύζυγος του Steven Spielberg να μην μπορεί να πιστέψει τι θαύματα έχει κάνει ο άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα της.

Κάπως έτσι μάλλον την έχουμε πάθει και με τον Δημήτρη Λάζο, που είναι ευρύτερα γνωστός με το nickname του, ως MasterGR. Δεν εννοώ φυσικά ότι ο άνθρωπος "τον έχει" σε μονό τον Michael Jordan ή ότι τα videos των οικογενειακών του διακοπών θυμίζουν... τα "σαγόνια του καρχαρία"! Αλλά να, ο Δημήτρης είναι δικός μας άνθρωπος, τον συναντάμε αρκετά συχνά - αυτό οφείλεται στο ότι μας κάνει κάθε τόσο και λιγάκι τη χάρη να μας επισκέπτεται, παρόλο που βρίσκεται 500+ χιλιόμετρα μακριά - και, παρόλο που μας γεμίζει κάθε τόσο και λιγάκι με νέες δημιουργίες του, έχουμε φτάσει στο σημείο να το θεωρούμε αυτό φυσιολογικό. Είναι όμως; Είναι δηλαδή το "νορμάλ" ένας άνθρωπος να έχει κατασκευάσει στο διάστημα των 2 τελευταίων ετών ό,τι καλώδιο, interface και περιφερειακό χωράει ο νους για τους δημοφιλείς ZX Spectrum, Commodore 64, Amstrad CPC, Commodore Amiga και Atari ST; Και δεν είναι ότι βγάζει λεφτά απ' αυτό - το κέφι του κάνει ο άνθρωπος, πουλώντας σε τιμές κόστους και λύνοντας ταυτόχρονα τις ρετρο-ανάγκες μας. Τι cartridges, τι καλώδια, τι joysticks, τι αντάπτορες, τι controllers, τι, τι, τι... ο MasterGR έχει φτιάξει "παπάδες" τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει ακάθεκτος.

Τα συνειδητοποίησα τα παραπάνω όταν είδα μαζεμένα κάποια νέα "γκατζετάκια" που έφερε ο Δημήτρης για μένα και για τα παιδιά του VCS. Και σκέφτηκα "ρε φίλε, πόσα πράγματα έχει φτιάξει τελικά αυτός ο άνθρωπος;". Είναι απίστευτο, χάνει το λογαριασμό κανείς στην προσπάθεια να απαριθμήσει τα "καλούδια" που έφτιαξε ο MasterGR για τους υπολογιστές μας. Και κάθε φορά, επιστρέφει με κάτι καινούριο! Αστείρευτο κέφι, ατέλειωτο μεράκι, ασταμάτητη θέληση - αυτά τον χαρακτηρίζουν, συν κάποιες γνώσεις σε επίπεδο hardware και software ικανές για να κάνει αυτό που λέει το σλόγκαν του: παπάδες!


Να είσαι πάντα καλά φιλαράκι, και να συνεχίσεις να κάνεις παπάδες. Για σένα, για μας, για όλους.







6 σχόλια:

  1. Είναι εξαιρετικός. Προσωπικά έχω πάρει ένα από τα πολλά καλούδια του και οταν παρέλαβα έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Ο Δημήτρης, που τον γνώρισα στο AmiCamp για πρώτη φορά, είναι φοβερός τύπος και προφανώς σχεδιάζω να πάρω αρκετά από τα καλούδια του ακόμα, έτσι γιατί απλά δημιουργεί ανάγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, αυτό ακριβώς: εδώ μας έδειξε στο Amicamp αυτό το μαραφέτι που έφτιαξε με το Raspberry Pi ως (πραγματικά λειτουργικό) floppy emulator και έπαθα τέτοια πλάκα που αγόρασα Amiga 500 για να το πάρω κι αυτό μετά!

      Άσε, μας έχει τρελάνει ο τύπος! :D

      Διαγραφή
  2. Που τις βρίσκεις ρε φίλε τις Amiges έτσι. Στο περίπτερο τις πουλάνε; Να πάρουμε και εμείς καμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, λες κι εσύ δεν έχεις δική σου!

    Εντάξει, με τη συγκεκριμένη Α500 ήμουν μάλλον τυχερός καθώς την πρόλαβα πριν ανέβει σε αγγελία. Αλλιώς, αν πήγαινε στα κλασικά (πλέον) 80άρια και 100άρια σιγά μην ασχολιόμουνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Παιδιά Έχει Κάποιο Ε Μail O Master Gr Να Του Στείλω Μήνυμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν βάλεις τον pointer του ποντικιού πάνω στο όνομά του την πρώτη φορά που αναφέρεται στο κείμενο, θα διαπιστώσεις ότι έχει link για να του στείλεις email. ;-)

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.