Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Goblin Towers dual version disk για Commodore 64

Το group Genesis Project κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα "πακέτο" με το Goblin Towers για Commodore 64. Αν δεν γνωρίζετε τι εστί Goblin Towers, να σας ενημερώσω ότι πρόκειται για ένα text based adventure game που κυκλοφόρησε από την εταιρία Supersoft το 1983 και είναι γραμμένο εξ' ολοκλήρου σε Commodore BASIC. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1987, ετοιμάστηκε από την Classic Quests ένα πιο εξελιγμένο/εμφανίσιμο remake του παιχνιδιού, το οποίο όμως τελικά ποτέ δεν βρήκε τη θέση του στα ράφια των computer shops.




Καλύτερα αργά παρά ποτέ όμως, έτσι δεν είναι; Οι άνθρωποι του Genesis Project "ξέθαψαν" το Goblin Towers καθώς και το remake του, τα ένωσαν σε μία .D64 disk image και τα διαθέτουν μαζί με manuals, hints & tips, εξώφυλλα, walkthroughs και χάρτες σε ένα χορταστικό (και υπερπλήρες) .zip αρχείο, το οποίο και μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.


Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι αυτό καθεαυτό είναι ένα κλασικό text adventure με parser που καταλαβαίνει αρκετές λέξεις και σχετικά σύνθετες προτάσεις, διαθέτει λειτουργία score που είναι χρήσιμη για να έχετε μια ιδέα αν κάνατε κάτι σωστά και πόσο περίπου έχετε προχωρήσει στην περιπέτεια και, τέλος, η "ανανεωμένη" έκδοσή του είναι χάρμα ιδέσθαι σε σχέση με την original, οπότε και συνιστώ να παίξετε αυτήν και μόνο. Καλό adventuring! (Πηγή: Vintage Is The New Old).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.