Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Κυκλοφόρησε το 27ο τεύχος του Retro Planet!

Το λες και επιτυχία, ίσως. Μόλις ενάμισι μήνα μετά το (ολίγον τι καθυστερημένο) προηγούμενο τεύχος και εν μέσω της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης που έχει γνωρίσει ο πλανήτης μας εδώ και πολλά χρόνια, το Retro Planet είναι και πάλι εδώ, για να καλωσορίσετε μαζί του την άνοιξη και να περάσετε ευχάριστα τις ώρες που - έτσι κι αλλιώς, πλέον - θα είστε κλεισμένοι στο σπίτι σας.

Ελπίζοντας να μην αποτελέσει αυτό, το 27ο, το τελευταίο τεύχος του όμορφου αυτού ταξιδιού που κάνουμε μαζί εδώ και 6μισι χρόνια - γιατί, let's face it, οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το Retro Planet είναι και αυτοί θνητοί και καθόλου βέβαιοι για το τι θα τους ξημερώσει αύριο, σε μία εβδομάδα ή σε ένα μήνα, ειδικά τώρα που έσφιξαν τα γάλατα - ας δούμε εν συντομία τι μπορείτε να διαβάσετε στο νέο Retro Planet…


Εν αρχή ην τα Retro Νέα, ή η στήλη των κοινωνικών όπως χαϊδευτικά την αποκαλούν κάποιοι. 4 σελίδες γεμάτες από τα νέα στον χώρο του retro computing & retro gaming καθώς και από… επικήδειους! Τι να κάνεις, κάποιοι έφυγαν από κοντά μας και οφείλουμε να τους θυμηθούμε για μια τελευταία φορά…

Ακολουθούν τα 8/16bit game reviews, με την ενδελεχή εξέταση των L' Abbaye des Morts (Commodore 64), Black Dawn Rebirth (Amiga) και Valley of Rains (ZX Spectrum).


Την σκυτάλη παίρνουν τα 8 Magic bits με την παρουσίαση του Acorn Electron και της ιστορίας του home computer ο οποίος, ως ο μικρός αδελφός του BBC Micro θέλησε να μπει σε όλα τα αγγλικά σπίτια. Δεν το κατάφερε, αλλά μόνο το ίδιο το μηχάνημα δεν ευθυνόταν γι' αυτό. Περισσότερα όμως στο άρθρο…


Και περνάμε στο θέμα του εξωφύλλου, στο συγκριτικό που οι συντάκτες του Retro Planet κατανάλωσαν δεκάδες ώρες παίζοντας, για χάρη των αναγνωστών του περιοδικού (έτσι το λέμε τώρα…). Τα ολοκαίνουρια Space Alpha και The Greek Stick έρχονται αντιμέτωπα με τα Tomahawk, Pacman και C.M.S. σε μία ανελέητη μάχη των arcade like sticks του σήμερα με αυτά του χτες.



Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε τι συνέβη με την χιλιοταλαιπωρημένη Amiga μετά το κλείσιμο της Commodore και της ESCOM και πώς απέκτησε το brand name Amiga Inc. ο Bill McEwen και τι έκανε με αυτό, ένα χορταστικό και πολυσέλιδο αφιέρωμα ρίχνει άπλετο φως στην ιστορία αυτή, που μοιάζει με κακό σενάριο από b-movie. Αλλά είναι σίγουρα διδακτική και έχει το ενδιαφέρον της!



Παραμένοντας στον χώρο της Μεγάλης Κυρίας του home computing, και μέσα από τις σελίδες του Lost Treasures, παρουσιάζεται το Motorhead, ενώ ακολουθεί η διεξοδική μελέτη και αναψηλάφηση των τευχών 20 και 21 του PIXEL μέσα από το Scripta Manent.



To Adventureland είναι και πάλι εδώ με το περίφημο Dracula Unleashed, όπως και η Ταινιοθήκη του Retro Planet, που παρουσιάζει το Less Than Zero, την κινηματογραφική μεταφορά του γνωστού βιβλίου του Bret Easton Ellis.



Το 27ο τεύχος του Retro Planet ολοκληρώνεται με την ανταπόκριση των συντακτών του περιοδικού από το Pumpkins United Tour των Helloween: για μία ακόμα φορά οι άνθρωποι του RP ξενιτεύτηκαν για χάρη των αναγνωστών τους (εντάξει, ίσως όχι μόνο γι' αυτό)!


Εάν ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες για το Retro Planet μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας στο website του περιοδικού ή στέλνοντας email στο retroplanetmagazine@gmail.com.

Ειδικά για αυτό το τεύχος, η διανομή του περιοδικού θα γίνει μόνο μέσω ταχυδρομείου, για ευνόητους λόγους. Παρακαλούμε για την κατανόηση και την υπομονή σας, και ελπίζουμε το Retro Planet να σας κρατήσει ενδιαφέρουσα και ευχάριστη συντροφιά στις δύσκολες αυτές μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.