Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Καλοκαιράκι με Amicamp. Λέτε;

Όπως θα γνωρίζετε όσοι ασχολείστε με τα τεκταινόμενα στον χώρο της Amiga ή όσοι διαβάζετε τακτικά αυτό εδώ το blog, τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται σε ετήσια βάση ένα event με κεντρικό θέμα την "Μεγάλη Κυρία" του home computing, με ιδιαίτερο βάρος στις σύγχρονες υλοποιήσεις της και τις εκδόσεις του λειτουργικού της στον 21ο αιώνα (AmigaOS 4.x, MorphOS, AROS). Η διοργάνωση αυτή ονομάζεται Amicamp, και ήδη έχουν διεξαχθεί 7 (να τα εκατοστήσουμε!).

Για την φετινή χρονιά το Amicamp είχε προγραμματιστεί να λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ήτοι στις 28-29 Μαρτίου. Όπως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό λόγω της τρέχουσας κατάστασης με την πανδημία του κορονοϊού, καθώς μία διοργάνωση σαν το Amicamp με αρκετό κόσμο σε έναν κλειστό χώρο θα ήταν αφενός... αυτοκτονία για όσους θα συμμετείχαν και αφετέρου θα ήταν εγγυημένη η αποτυχία της.

Με τα παραπάνω στο μυαλό και ορθά σκεπτόμενοι οι διοργανωτές του Amicamp αποφάσισαν εγκαίρως να αναβάλλουν το όλο gathering για το καλοκαίρι που θα μας έρθει, και πιο συγκεκριμένα για το παρθενικό Σαββατοκύριακο του Ιουλίου (4-5/7). Φυσικά, την ώρα που γράφω αυτές τις λέξεις κανείς δεν γνωρίζει τι θα έχει συμβεί μέχρι τότε και εάν το διάστημα των τριών μηνών που θα μεσολαβήσει θα αποδειχτεί επαρκές προκειμένου να ησυχάσουμε από τον κορονοϊό, να ξαναβγούμε από τα σπίτια μας και να αρχίσουμε σιγά-σιγά να επιστρέφουμε στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας και στην καθημερινή ρουτίνα μας που εσχάτως αρχίσαμε να νοσταλγούμε!

Ελπίζοντας πρώτα απ' όλα λοιπόν να έχουμε άπαντες την υγεία μας και να τελειώσουν οι περιπέτειές μας με την αποτελεσματική αντιμετώπιση και τον περιορισμό του ιού, φαίνεται εξαιρετική προοπτική το να μπούμε στον Ιούλιο ξεκινώντας με ένα Αμιγκικό Σαββατοκύριακο ξενοιασιάς και διασκέδασης, για να μπορέσουμε να καθαρίσουμε μια και καλή το μυαλό μας από το (πρωτόγνωρο για τη γενιά μας) διάστημα του κατ' οίκον εγκλεισμού και του φόβου για τα χειρότερα.

Μετά από όλα αυτά άλλωστε το Amicamp φαίνεται σαν μια εξαιρετική ιδέα για το καλοκαίρι, δεν συμφωνείτε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.