Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Retro Planet: have no fear 'cause 23 is here!

Εντάξει, δεν είσασταν και εντελώς ανυποψίαστοι: το ημερολόγιο δείχνει Μάρτιο και το εγκυρότερο ελληνόφωνο retro blog σας είχε προειδοποιήσει πριν λίγες μέρες. Από την Πέμπτη λοιπόν 21/3 είναι γεγονός αυτό που περιμέναμε(τε), καθώς το 23ο τεύχος ενός από τα ελάχιστα αποκλειστικά έντυπα περιοδικά retro θεματολογίας παγκοσμίως βρίσκεται στα χέρια μας!

Το να μπούμε στη διαδικασία να προσπαθήσουμε να εμπεδώσουμε το πόσο μεγάλο επίτευγμα αποτελεί το γεγονός ότι το Retro Planet έφτασε τα 23 τεύχη και να αναλύσουμε τα "πώς" και τα "γιατί" δεν είναι της παρούσης. Ίσως κάποια άλλη στιγμή, που θα υπάρχει περισσότερος χρόνος και διάθεση να γίνει και αυτή η κουβέντα, αλλά προς το παρόν θα περιοριστούμε στη θεματολογία και τα περιεχόμενα του νέου, ολόφρεσκου τεύχους του περιοδικού.


Ολόφρεσκο και ακόμα ζεστό από το τυπογραφείο, το 23ο τεύχος του Retro Planet μας καλωσορίζει με ένα εξώφυλλο που βασίζεται σε μία ακόμα υπέροχη φωτογραφία του φίλου antnik, καθιστώντας σαφές το τι πρόκειται να συναντήσουμε στις σελίδες του.


Μετά από την πάντα δημοφιλή στήλη με τα retro νέα του τελευταίου τριμήνου ακολουθούν οι τελευταίες εξελίξεις από το στρατόπεδο της Amiga που επιμελείται από τα ξένα ο (πάντα ενημερωμένος) Γιώργος Σωκιανός.



Ακολουθούν τα 8/16bits Reviews, μέσα από τις σελίδες των οποίων οι Γιάννης Τσακίρης και Βασίλης Κωστόπουλος μας παρουσιάζουν αναλυτικότατα τα Powerglove Reloaded, Sam's Journey και Trap Runner.




Τα 8 Magic bits είναι και πάλι εδώ, και στο πλαίσιο της στήλης μέσα σε 10 ολόκληρες σελίδες μπορείτε να διαβάσετε όλη την ιστορία των πρώτων χρόνων της Apple, με κεντρικό θέμα φυσικά τους Steve Jobs, Steve Wozniak και το μοναδικό δημιούργημά τους, τον αειθαλή Apple II.




Στη συνέχεια έχουμε μια ολοζώντανη ανταπόκριση από το Amiga Ireland 2019 την οποία διαδέχεται ένα πολύ διαφορετικό και ενδιαφέρον άρθρο, στο οποίο ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ψάχνει και εντοπίζει τον ρόλο των video games στην κοινωνία.


Ο ακάματος συντάκτης του περιοδικού όμως δεν σταματάει εδώ: συνεχίζει με την παρουσίαση του Way of the Warrior για το 3DO πιστοποιώντας για μία ακόμα φορά το από πού και γιατί εμπνεύστηκε η στήλη "Lost Treasures".


Τον Νίκο ακολουθεί ο Στέφανος Κουτσούκος με την χαρακτηριστική και μοναδική ματιά του στα coin ops και τα ουφάδικα της νιότης του ενώ τον διαδέχεται ο Μιχάλης Ιωαννίδης που ξεψαχνίζοντας τη συλλογή του από παλιά περιοδικά μας θυμίζει άρθρα του Pixel που ίσως οι συντάκτες τους να προτιμούσαν να ξεχάσουμε.


Τις τελευταίες σελίδες του 23ου τεύχους του Retro Planet κοσμούν η στήλη Adventureland απ' όπου παρουσιάζεται το εξαιρετικό αλλά και "ιδιαίτερο" Touche: The Adventures of the Fifth Musketeer και φυσικά το αγαπημένο "Σκάσε κι Άκου" με τον Ιορδάνη Κιουρτσίδη του rockway.gr να μας θυμίζει και να μας αναλύει με τον δικό του, λυρικό τρόπο το Sheer Heart Attack των Queen.



Όπως πάντα μπορείτε να παραγγείλετε το Retro Planet μέσα από την φόρμα στο website του περιοδικού ή μέσω email στο retroplanetmagazine@gmail.com. Επίσης μπορείτε να προμηθευτείτε τα τεύχη σας στο Amicamp, το Σαββατοκύριακο 30-31/3 στο Found.ation.

3 σχόλια:

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.