Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Hexel demo για τουμπανιασμένες Amigas

Τελικά σας κορόιδεψαν; Τα 600€ που σας κόστισε ο Motorola 68060 based επιταχυντής που αγοράσατε δεν έκαναν την 1200άρα σας πιο γρήγορη από το PC; Καλά, να δείτε που πάλι κρύβεται από πίσω αυτός ο σατανικός τύπος ο Bill Gates που δεν άφησε την πλατφόρμα να κυριαρχήσει σε όλο τον πλανήτη (ποιον πλανήτη; Στο σύμπαν!) γεμίζοντας κάθε γωνιά της γης με τα απαίσια Windows!

OK, κομμένος ο χαβαλές, άλλωστε υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που τα πιστεύουν αυτά και ως τέτοιοι καθίστανται αυτομάτως επικίνδυνοι, οπότε μάλλον θα είναι καλύτερα να κόψω την ειρωνεία όσο είναι ακόμη καιρός!

Λοιπόν, ας πούμε ότι ξοδέψατε σχεδόν ένα χιλιαρικάκι για μια μια Amiga με AGA chipset και έναν επιταχυντή με 68060 για να έχετε ό,τι πιο γρήγορο κυκλοφορεί σε κλασική 680x0 αρχιτεκτονική. Μπράβο σας, να την χαίρεστε και πραγματικά σας συμπονώ που διαπιστώσατε με λύπη ότι το Superfrog δεν πάει πιο γρήγορα στο κορυφαίο config σας. Είναι ένα θέμα εδώ που τα λέμε, τι τρέχεις σε ένα τέτοιο μηχάνημα για να αισθανθείς ότι δικαιώθηκες για την επένδυσή σου; Κάποια επαγγελματική εφαρμογή που θα πηγαίνει 10 φορές πιο αργά και θα κάνει 100 φορές λιγότερα πράγματα απ' ότι η αντίστοιχη σε ένα... netbook; Κάποιο παιχνίδι που θα πηγαίνει ακριβώς στην ίδια ταχύτητα όπως αν το τρέχατε σε μια stock 1200άρα; Ή μήπως το Wing Commander που όντως εκμεταλλεύεται την ταχύτητα του επεξεργαστή με αποτέλεσμα να δείτε την κηδεία σας σε fast forward 10 δευτερόλεπτα αφού εκτοξευθήκατε στο διάστημα;


Όχι, καλοί μου φίλοι, τίποτα από τα παραπάνω: η σωστή απάντηση είναι "demos". Ναι, demos φτιαγμένα για τουμπανιασμένες Amigas που απαιτούν ωμή δύναμη και ατέλειωτη επεξεργαστική ισχύ (ΟΚ, με τα μέτρα και τα σταθμά του 1995 πάντα). Και ένα από αυτά είναι το Hexel, η πιο πρόσφατη παραγωγή του group Ephidrena.


Το Hexel "ζητάει" έναν 68060, σκληρό δίσκο και 1,5ΜΒ ελεύθερης chip RAM και σε αντάλλαγμα θα σας δώσει 4μησι λεπτά μινιμαλιστικής αισθητικής, chill out μουσικής και... δημιουργίας κόσμων σε πραγματικό χρόνο! Είναι απλό, λιτό και εντυπωσιακό για όσους μπορούν να καταλάβουν τι υπολογισμούς κάνει η Amiga τους προκειμένου να παρουσιάσει κάποια από τα parts του Hexel και, κατά συνέπεια, το προτείνω ανεπιφύλακτα. Άλλωστε ένα 5λεπτο μπορείτε να το διαθέσετε - ξεκινήστε την ανάγνωση της Espresso λίγο αργότερα!

Φυσικά, αν είστε όντως έχοντες και κατέχοντες και θέλετε να τρέξετε το Hexel σε πραγματική Amiga (μην ξεχνάτε τις hardware απαιτήσεις, έτσι;) μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ. Enjoy!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.