Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Athanor 2: ένα πολλά υποσχόμενο sequel

Αρκετοί από εσάς (οι πιο προσεκτικοί, βασικά) ίσως να θυμάστε το Athanor, ένα γαλλικό adventure game για τον Amstrad CPC που κυκλοφόρησε πριν 3 περίπου χρόνια. Το Athanor αρχικά κυκλοφόρησε στα γαλλικά, αλλά αργότερα είδε το φως και η αγγλική έκδοσή του (έγινε μάλιστα και αναλυτικό review του στο 8ο τεύχος του Retro Planet), φέρνοντάς το έτσι κοντά σε ένα σαφώς μεγαλύτερο κοινό. Μάλιστα λίγο καιρό αργότερα το παιχνίδι μεταφέρθηκε και στον Commodore 64, ενώ πολύ γρήγορα ανακοινώθηκε και το sequel αυτού, το Athanor 2, που υποσχόταν να διορθώσει τα "θεματάκια" του προκατόχου του...

"Ποια θεματάκια", θα αναρωτηθείτε. Ε, να, ως text/graphic adventure game ας πούμε ότι δεν εκμεταλλευόταν και τόσο πολύ τις γραφικές δυνατότητες των υπολογιστών στους οποίους έτρεχε. Για να τα κάνουμε πενηνταράκια και γι' αυτούς που δεν τό 'πιασαν, τα γραφικά του Athanor ήταν, στην καλύτερη περίπτωση, μέτρια (και ο χαρακτηρισμός είναι επιεικής). Ε, το Athanor 2 λοιπόν δεν είναι έτσι!


Αν και αρκετοί περίμεναν το παιχνίδι πολύ-πολύ νωρίτερα από ότι τελικά κυκλοφόρησε, η αναμονή μάλλον άξιζε τον κόπο: το Athanor II - Legend of the Birdmen δείχνει πράγματι εντυπωσιακό, όχι μόνο συγκρινόμενο με το πρώτο παιχνίδι της σειράς, αλλά ακόμη και με τα καλύτερα graphic adventures που κυκλοφόρησαν ποτέ στον Amstrad CPC!

Όπως και το πρώτο Athanor, έτσι και το Athanor II - Legend of the Birdmen κυκλοφόρησε αρχικά μονάχα στην γαλλική γλώσσα, αλλά πλέον είναι διαθέσιμο και στα αγγλικά για όσους δεν έχουν την απαραίτητη μόρφωση και καλλιέργεια που περιλαμβάνει γαλλικά και πιάνο!


Μπορεί κανείς να αγοράσει το Athanor II - Legend of the Birdmen από το site του παιχνιδιού σε φυσική μορφή με κόστος περί τα 30€ συν τα ταχυδρομικά, ενώ η αντίστοιχη τιμή για το αρχικό Athanor είναι 20€. Κοινώς, με ένα 50αρικάκι (προς τι το υποκοριστικό ρε μεγάλε;) αγοράζετε 2 φρέσκα, καινούρια graphic adventures για τον Amstrad CPC σας, όχι κι άσχημα, έτσι;

Αν πάντως σας ενδιαφέρει το "σπορ", μην παραλείψετε επ' ουδενί τα καταπληκτικά Orion Prime (review στο 12o τεύχος του Retro Planet) και Doomsday: Lost Echoes (παρουσιάστηκε στο 17ο τεύχος του Retro Planet) που μπορείτε να τα κατεβάσετε και δωρεάν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.