Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Αποστολή boards ZX Spectrum Next: check!

Ω, ναι. Βρίσκομαι στην ευτυχή θέση να σας ανακοινώσω ότι χθες, σύμφωνα με το τελευταίο χρονοδιάγραμμα, ξεκίνησαν οι αποστολές των motherboards του ZX Spectrum Next στους backers του project. Κάτι μου λέει ότι κάποιοι θα περάσουν χαρούμενες γιορτές!


Στο τελευταίο, χθεσινοβραδινό email που μας έστειλε ο Henrique Olifiers μας ενημέρωσε για το παραπάνω χαρμόσυνο νέο και μας έδωσε και το link για τη σελίδα με τις οδηγίες για την εγκατάσταση/θέση σε λειτουργία των νέων motherboards. Τις οδηγίες - όπως και το manual του Next - ανέλαβε να γράψει ο "δικός μας" Φοίβος Ντόκος, που είχε αναλάβει και την παρουσίαση του ZX Spectrum Next στο 16ο τεύχος του περιοδικού Retro Planet. Μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ.


Επίσης, από εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τα απαραίτητα αρχεία για την κάρτα SD με την οποία θα πρέπει να ξεκινήσετε τον ZX Spectrum Next σας.

Δεν θα γράψω άλλα, σας αφήνω με τις φωτογραφίες και τα links - θεωρώ ότι πλέον έχετε αρκετό υλικό για μελέτη! Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω είναι το ότι - και άσχετα με το γεγονός ότι είμαι ένας από τους backers του project - θεωρώ ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι ένα τόσο μεγαλεπήβολο σχέδιο όπως είναι η δημιουργία ενός άξιου διαδόχου του ZX Spectrum 35 ολόκληρα χρόνια μετά την παρουσίαση και την κυκλοφορία του "γομολάστιχα" που μύησε εκατομμύρια Ευρωπαίους στον κόσμο των υπολογιστών παίρνει σάρκα και οστά. Αν και εξ' αρχής ο χαμογελαστός και ευδιάθετος Henrique Olifiers μου έδινε μια σιγουριά ότι τα πράγματα θα έχουν την αναμενόμενη καλή κατάληξη, τα νέα που σας μετέφερα επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες μου (και όχι μόνο).


Εννοείται πως θα σας ενημερώσω για ό,τι νεότερο. Τώρα πλέον μπαίνουμε στη δεύτερη φάση και αναμένουμε case, συσκευασία και τυπωμένο manual. Τα καλύτερα έρχονται!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.