Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Καλά Χριστούγεννα με το CD32 XMAS DISC 2017!

Καλή μέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους! Ζητώ συγγνώμη για την απουσία νέων αναρτήσεων εδώ και μερικές μέρες, αλλά κάτι οι γιορτές, κάτι οι υποχρεώσεις, κάτι κάποιοι λόγοι ανωτέρας βίας δεν μου επέτρεψαν να γράψω έστω και μια λέξη - μια ευχή ρε παιδάκι μου, έτσι για το γαμώτο! - άφησαν το blog πιο στατικό και από τον Βασίλη Τσιάρτα!

Τέλος πάντων, επανέρχομαι λοιπόν, όχι δριμύτερος, αλλά τουλάχιστον επανέρχομαι με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κυκλοφορία. Όπως όλοι γνωρίζετε, οι Earok και Amigajay έχουν βαλθεί εδώ και 1,5-2 χρόνια να κάνουν με τις παραγωγές τους τους κατόχους Amiga CD32 τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον κόσμο των Αμιγκάδων. Κι αυτό γιατί, με τα δεκάδες compilation discs που μας χάρισαν σε αυτό το διάστημα πλέον όχι μόνο δεν έχει έλλειψη software η αδικοχαμένη (;) κονσόλα της Commodore, αλλά βρίθει ποιοτικών συλλογών που δεν κυκλοφορούν σε κανένα άλλο μοντέλο Amiga. Καθόλου άσχημα, αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για δουλειά 2 ατόμων...


Τώρα λοιπόν έχουμε μια κυκλοφορία-έκπληξη, που αποτελεί το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο-γιορτινό δώρο για τους κατόχους CD32. Και αυτό γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμα compilation disc με παλιούς/κλασικούς/αγαπημένους τίτλους αλλά μια συλλογή με ό,τι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει σε παιχνίδια στο format της Amiga των τελευταίο ενάμισι χρόνο και με demos αυτών που πρόκειται να κυκλοφορήσουν και τα αναμένουμε ως μάννα εξ' ουρανού!

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, έχουμε ολοκληρωμένους αξιόλογους τίτλους όπως τα Giana Sisters S.E., The Last Starfighter και Time Gal αλλά και demos από τα πολυαναμενόμενα Alarcity και Reshoot R μεταξύ άλλων!


Μπορείτε να κατεβάσετε το CD32 XMAS DISC 2017 από εδώ και να το χαρείτε τις μέρες των γιορτών που απομένουν (μέχρι και τα Φώτα έχουμε τις ψιλοαργίες μας). (Πηγή: Indie Retro News).

4 σχόλια:

  1. Έχω σχεδόν πειστεί...
    Αν (λέμε τώρα) μπει ποτέ ξανά κάτι σαν amiga στο σπίτι μου, αυτό μάλλον θα είναι ένα cd32..

    Χρόνια Πολλά και καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε ρε Δημήτρη, κι εγώ που τόσα που τόσα χρόνια έλεγα "ούτε είχα ποτέ CD32 κι ούτε πρόκειται ποτέ να πάρω" τώρα με έχω πιάσει να το... γλυκοκοιτάζω!

      Ευτυχώς όμως σκέφτομαι από τη μία την (αδικαιολόγητα) υψηλή τιμή του κι από την άλλη ότι τα πάντα είναι optimized για το τραγικό του joypad και μάλλον επανέρχομαι στην... λογική! :)

      Χρόνια σου Πολλά και να χαίρεσαι την οικογένειά σου φίλε!

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλή συλλογή. Θα την δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία. Πραγματικά κάνουν τρομερή δουλειά. Τώρα όσον αφορά την συσκευή κυμαίνεται στα λεφτά της Α1200, προσφέρει πληθώρα παιχνιδιών χωρις να μπλέξεις με σκληρούς δίσκους cf και δισκέτες. Βάζεις το cd και καθαρισες. Το μελανό σημείο όπως αναφερες είναι όντως το joypad

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Απλά, η τιμή της 1200άρας πλέον έχει εκτοξευθεί στην... στρατόσφαιρα, συνεπώς κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την τιμή του CD32. Δυστυχώς...

      Αυτό πάντως το "βάζεις το CD και καθάρισες" ίσως και να είναι δίκοπο μαχαίρι, καθώς πολλές συσκευές με οπτικά μέσα έχουν αποδειχθεί ιδιαιτέρως αναξιόπιστες με την πάροδο του χρόνου. Κι άντε να βρεις ανταλλακτικό "μάτι" αν τα φτύσει το laser του CD32 σου...

      Πάντως, αν όλα λειτουργούν καλά μιλάμε για πολύ ελκυστικό και compact μηχάνημα πλέον. Είπαμε, (σιγο)ψήνομαι! ;p

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.