Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Δικτυώστε την Amiga σας - πλήρης οδηγός!

Η Amiga - πράγμα ιδιαιτέρως σπάνιο για μηχάνημα της εποχής της - έχει τη δυνατότητα με σχετικά μικρό κόστος να συνδεθεί σε τοπικά αλλά και σε ευρυζωνικά δίκτυα. Αυτό ισχύει κυρίως για τις Amiga 600 και Amiga 1200 τις οποίες, μέσα στην άπειρη σοφία της (εντάξει, προφανώς κατά τύχη!) η Commodore εφοδίασε με PCMCIA slot. Έτσι, σιγά-σιγά εμφανίστηκαν κάποιοι drivers για κάποια συγκεκριμένα chipsets καρτών δικτύου αλλά και κάποια TCP/IP stacks με αποτέλεσμα, έστω και με πολύ ψάξιμο και noobικες ερωτήσεις σε εξειδικευμένα fora, να μπορέσει κάποτε ο κάθε χρήστης Amiga να παινευτεί ότι σέρφαρε στο internet με την πάλαι ποτέ μεγάλη κυρία του home computing.

Πράγματι, όποιος έχει εμπειρία από Amiga μπορεί να σας επιβεβαιώσει ότι ναι μεν κάποτε τα κατάφερε να αποτελέσει ένα μικρό μέρος του διαδικτύου, αλλά, στις περισσότερες περιπτώσεις - και ειδικά τα παλιότερα χρόνια - "έφτυνε αίμα" μέχρι να φτάσει στην πηγή: κάτι οι drivers, κάτι το PCMCIA bug της 1200άρας, κάτι τα (αρκετά διαφορετικά) TCP/IP stacks, κάτι το ότι ο home user δεν ήταν υποχρεωμένος να είναι και "δικτυάς" ε, η όλη ιστορία κατέληγε να είναι λίγο ή πολύ pain in the ass. Εδώ θα πρέπει να μην παραλείψω να αναφέρω ένα ακόμα πρόβλημα, που είναι τα guides που έφτιαχναν ανέκαθεν τα μέλη της Amiga community και τα οποία στην πλειοψηφία τους ήταν ελλειπέστατα και θεωρούσαν δεδομένα τα περισσότερα βήματα σε μια διαδικασία, οπότε, απλά, δεν τα ανέφεραν! Ξεχάστε τα όλα αυτά όμως, γιατί το Retro Commodore δημιούργησε και παρέχει σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο έναν οδηγό για εγκατάσταση και παραμετροποίηση δικτύου στην Amiga ο οποίος είναι α-ν-α-λ-υ-τ-ι-κ-ό-τ-α-τ-ο-ς!


Το software που θα χρειαστείτε μπορείτε να το κατεβάσετε όλο από εδώ. Μεταφέρετέ το στην Amiga σας και ακολουθήστε απλά τα βήματα του οδηγού ένα προς ένα: μπορεί να σας πάρει κάποια ώρα, αλλά, χάρη στον κατατοπιστικότατο αυτό οδηγό τα αποτελέσματα είναι βέβαια!


Τι, ακόμα εδώ είστε; Για ξεκινήστε, η Amiga σας διψάει για ιντερνετικές βόλτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.