Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

The Spectrum Show επεισόδιο 110

Εντάξει, είναι γεγονός ότι είχα ολοκληρώσει την προηγούμενη ανάρτηση αναφέροντας ότι θα φροντίσω η επόμενη (η τωρινή, δηλαδή) να μην αφορά και πάλι την Sinclair Research και τον ZX Spectrum ή τον μακαρίτη τον "θείο", αλλά, μαντέψτε: πάλι για Spectrum θα γράψω!

Ναι, τι να πω, έτσι τα φέρνει η ζωή ώρες-ώρες που δεν επιλέγουμε εμείς τα θέματα αλλά αυτά επιλέγουν εμάς. Έτσι και τώρα που ο Paul Jenkinson κυκλοφόρησε το 110ο επεισόδιο του The Spectrum Show. Τι; Να μην αναφερθώ σε αυτό; Όταν μάλιστα έχει διάρκεια που πλησιάζει την μία ώρα και καταπιάνεται με ένα κάρο ενδιαφεροντα θέματα; Έτσι είναι φίλοι μου, οπότε The Spectrum Show it is.

O Paul που λέτε αποφάσισε στο τελευταίο, uber-χορταστικό επεισόδιο της 11ης σεζόν του The Spectrum Show (επεισόδια 101-110) να κάτσει - μεταξύ άλλων - να συγκρίνει BASIC compilers για τον Speccy. Πόσο εύκολοι στη χρήση είναι, πόσο γρήγορο είναι το αποτέλεσμα που βγάζουν σε σχέση με την interpreted BASIC, και, το κυριότερο, σε ποιες εντολές ή είδη μεταβλητών "κολλάνε"; Επειδή τίποτα δεν είναι αυτονόητο η παρακολούθηση του θέματος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οπως επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δοκιμή του SVI-CAS: για τους φίλους των κασετών - ειδικά ανάμεσα στους Spectrumάδες πρέπει να υπάρχουν αρκετοί - το gadgetάκι αυτό μπορεί και να είναι το απόλυτο... Χριστουγεννιάτικο δώρο, οπότε καλά θα κάνουν να τσεκάρουν το review του Paul.

Φυσικά, πέρα από τα παραπάνω, το ολοκαίνουριο επεισόδιο του The Spectrum Show έχει και άλλα θέματα - είπαμε, σχεδόν μια ώρα κρατάει -, συνεπώς συστήνω ανεπιφύλακτα (αν δεν το καταλάβατε μέχρι τώρα) να το παρακολουθήσετε. Κάντε και κανένα like και κανένα subscribe, αξίζει μια έστω και ελάχιστη ηθική επιβράβευση η υπέροχη δουλειά που κάνει ο Paul...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.