Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Hyperkill για ZX Spectrum

Και μετά λέμε γιατί αυτή η χώρα δεν πάει μπροστά: φυσικό είναι, αφού την ίδια ώρα που εμείς απολαμβάνουμε τα "μπάνια του λαού" λιάζοντας τις ιδρωμένες μπάκες μας ως άλλες (σχετικά) ανθρωπόμορφες φώκιες, άνθρωποι με ταλέντο και μεράκι όπως ο Mat Recardo (δείτε το Robot 1 in the Ship of Doom) κοπιάζουν ώστε να μας παραδίδουν, Αυγουστιάτικα - καλό μήνα σε όλους, BTW - νέα παιχνίδια για τους ZX Spectrum μας.

Το νέο παιχνίδι του Mat δεν είναι platform όπως η προηγούμενη δημιουργία του, αλλά θυμίζει κάτι από Cybernoid αλλά και τα νεώτερα (και για μένα σίγουρα πιο ελκυστικά) Vallation και Deep Core Raider.


Στα 44 single screen επίπεδα του Hyperkill ο σκοπός σας είναι απλά να βγείτε από την έξοδο στο επόμενο επίπεδο κάθε φορά, αποφεύγοντας ή καταστρέφοντας τους κάθε λογής εχθρούς που ο λόγος της ύπαρξής τους είναι απλά η καταστροφή σας (κάτι αντίστοιχο με το ανθρώπινο γένος και τον πλανήτη γη ή με τους Έλληνες και τη λογική θα μπορούσε να πει κάποιος κακεντρεχής).


Δεν γνωρίζω αν το παιχνίδι έχει φτιαχτεί με το Arcade Game Designer, αλλά οι πιθανότητες είναι ότι κάτι τέτοιο μάλλον ισχύει καθώς και το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την κυκλοφορία του Robot 1 in the Ship of Doom (περί τον ένα μήνα) είναι πολύ μικρό για να δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου μια νέα game engine.


Μιας και το Hyperkill είναι εύκολο στον χειρισμό και απλό σαν gameplay θα πρότεινα να το κατεβάσετε και να το δοκιμάσετε στον πραγματικό ή εικονικό (βλέπε emulator) ZX Spectrum σας. Σίγουρα πάντως αξίζουν συγχαρητήρια και ίσως και ο οβολός μας σε ανθρώπους όπως ο Mat Recardo οι οποίοι, τέτοιες μέρες ραστώνης όπως αυτές που διάγουμε μοχθούν ώστε να μας τροφοδοτούν με νέα παιχνιδάκια.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Hyperkill από εδώ. (Πηγή: Indie Retro News).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.