Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Επιτέλους και λίγη πρωτοτυπία!

Καλά, αν κάτσει και το σκεφτεί κανείς, θα έπρεπε να φάμε πολύ κράξιμο όλοι εμείς με τα περιοδικά μας. Δώστε βάση: ξεκινάει πριν από καμία 9ετία το Retro Gamer, ΟΚ, το πρώτο του είδους είναι, όλα καλά. 4 χρόνια αργότερα έρχονται οι αφεντιές μας με το Retro Planet. Και άλλα 2 χρόνια μετά, εμφανίζεται το iamretro magazine. Γουάου, τρελή πρωτοτυπία: πιο retro πεθαίνεις!

Εντάξει, εννοείται ότι αστειεύομαι εν μέρει - αλλά όχι εντελώς: προσπαθώντας να το δω λίγο αποστασιοποιημένα το θέμα, διαπιστώνω μια κάποια έλλειψη έμπνευσης. Σε όλους μας, εννοείται. Γιατί να, εκεί, για να περιγράψουμε μια ολόκληρη εποχή, μια τάση νοσταλγίας (με ολίγη από... ρακοσυλλέκτη) δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάποιο άλλο συνθετικό για όνομα περιοδικού, πέραν του "retro". Ευτυχώς, οι φίλοι μας οι Γερμανοί μας έβαλαν τα γυαλιά με το (καταπληκτικό αισθητικά) RETURN. Αλλά, όπως και να 'χει, το Oscar πρωτοτυπίας (μέρες που 'ναι) θα πρέπει να απονεμηθεί χωρίς δεύτερη σκέψη σε μια ολόφρεσκια πρόταση από την μακρινή Αυστραλία, ένα καινούριο περιοδικό retro (έλα, σταμάτα πια) θεματολογίας που ονομάζεται... wait for it... Paleotronic!


Αιώνιο respect σε όποιον συνέλαβε την ονομασία αυτή, που κάνει εμάς τους υπόλοιπους, σε επίπεδο έμπνευσης, να κινούμαστε κάπου ανάμεσα στην... ζαμπονοτυρόπιττα και το... χαλίκι! Ε, ναι, αν ρωτήσεις την ζαμπονοτυρόπιττα και το χαλίκι για προτάσεις για όνομα περιοδικού με retro θέματα δεν υπάρχει περίπτωση, την λέξη retro θα την χρησιμοποιήσουν!

Αλλά ας αφήσουμε στην άκρη εμάς τους ξινούς και ανέμπνευστους, άοσμους και άγευστους και ας επιστρέψουμε στο θέμα μας, που δεν είναι άλλο από το Paleotronic. Το νέο αυτό περιοδικό κυκλοφορεί είτε σε ηλεκτρονική (αρχείο PDF) είτε σε έντυπη μορφή, ΔΕΝ διατίθεται δωρεάν σε καμία από τις μορφές του και, όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να το αποκτήσει χρηματοδοτώντας την αντίστοιχη καμπάνια στο indiegogo. Κι επειδή είναι μάλλον δύσκολο να αγοράσουμε γουρούνι στο σακί - ειδικά εδώ στο Ελλάντα που έχουμε την αρρωστημένη τάση να εμπιστευόμαστε μονάχα τους "δικούς μας" - υπάρχει στην σελίδα αυτή το τεύχος 0 (!) του Paleotronic ώστε να του ρίξουμε μια ματιά και να αποφασίσουμε αν μας κάνει.


Ένα ενδιαφέρον στοιχείο έχει να κάνει με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από το περιοδικό: πρόκειται για δύο γυναίκες, οι οποίες, όχι μόνο είναι ζευγάρι, αλλά έχουν εισέλθει και εις γάμου κοινωνία. Ε, δεν είναι και το τυπικό προφιλ του retro lover αυτό, έτσι δεν είναι; Και προτού με κατηγορήσετε για οπισθοδρομικό βρωμόγερο να σας διακόψω λέγοντάς σας ότι δεν βρίσκω κάτι το κακό στην όλη ιστορία και ότι, αν ξέφυγα, έστω και λίγο, θα εξιλεωθώ βλέποντας back to back όλα τα videos του Kim Justice έτσι, επειδή είναι retro. Σύμφωνοι; (Πηγή: Vintage is the New Old)

2 σχόλια:

  1. Έλα...Έλα...μου ΄ρχεται!!!...Μου ήρθε! "Αρχαιοηλεκτρονική και παλιοcomputers!" Καλό??? :-P

    Αστειεύομαι φυσικά και εγκρίνω προσπάθεια. Thumb Up! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, με μια μικρή αλλαγή ("Αρχαιοηλεκτρονική και παλΑιοcomputers") νομίζω ότι θα έφευγε σαν ζεστό ψωμί! :D

      Καταπληκτικό!

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.