Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

The Lost Treasure of Cuauhtemoc για Amstrad CPC

Το The Lost Treasure of Cuauhtemoc είναι ένα παιχνίδι για το οποίο είχαμε ακούσει πολλά κατά το χρονικό διάστημα της ανάπτυξής του, καθώς το group που το δημιούργησε (4ΜΗz) φρόντιζε να βγάζει προς τα έξω κατά καιρούς πληροφορίες, screenshots και videos αυτού.


Πρόκειται για ένα platform game για Amstrad CPC το οποίο απαιτεί 128ΚΒ μνήμης RAM και disk drive - με λίγα λόγια απευθύνεται στους κατόχους CPC 6128. Αρχικά, από τα screenshots είχε δοθεί η εντύπωση ότι επρόκειτο για έναν κλώνο του Rick Dangerous, αλλά αυτό απέχει αρκετά από την αλήθεια, καθώς το The Lost Treasure of Cuauhtemoc έχει λιγότερο scripted πλοκή από το επιτυχημένο παιχνίδι της Core Design και αρκετούς γρίφους, σε σημείο που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως... δισδιάστατο Tomb Raider!


Ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι απλός και άμεσος, και το σύστημα των γρίφων του ακολουθεί το κλασικό μοτίβο του trial & error, ήτοι, αφού πατήσετε κάποιο κουμπί το οποίο ανοίγει κάτι, κάπου, αρχίζετε το ψάξιμο - και την απώλεια ενέργειας/ζωών που αναλογεί - μέχρι να βρείτε τι ανοίξατε. Φυσικά, την επόμενη φορά που θα παίξετε θα ξέρετε ήδη πού να πάτε και τι να κάνετε, οπότε θα μπορέσετε πιο άνετα να προχωρήσετε περισσότερο. Γενικά μιλώντας, οι γρίφοι του παιχνιδιού είναι λογικοί και αρκετά εύκολοι, οπότε δεν θα σας δυσκολέψουν πολύ. Αυτό που θα σας δυσκολέψει είναι οι κάθε λογής εχθροί που βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλες τις οθόνες του The Lost Treasure of Cuauhtemoc σε συνδυασμό με διάφορες παγίδες, λίμνες και ό,τι άλλο αναμένεται να συναντήσει ένας εξερευνητής στην αποστολή του. Και, μια και μιλήσαμε για αποστολή, ο παίκτης έχει το ρόλο του adventurer/εξερευνητή (ναι, σαν τον Indiana Jones) και ψάχνει σε αρχαία ερείπια να βρει - τι άλλο; - τον χαμένο θησαυρό του Cuauhtemoc ή, όπως είναι και ο original ισπανικός τίτλος του παιχνιδιού, el tesoro perdido de Cuauthemoc.


Οι άνθρωποι του group 4MHz δεν είναι σαδιστές, και φρόντισαν να εφοδιάσουν τον παίκτη με 5 ζωές που η καθεμία έχει 3 καρδούλες ενέργειας, έτσι ώστε το Game Over να καθυστερήσει όσο περισσότερο γίνεται.

Αυτό μάλιστα είναι πολύ καλό, καθώς θα δοθούν σε όποιον παίξει το παιχνίδι η ευκαιρία και η δυνατότητα να απολαύσει τα πολύ ωραία γραφικά του (εξαιρετική δουλειά με δεδομένη τη "χοντροκομμένη" ανάλυση του Mode 0) αλλά και το ιδιαίτερα όμορφο ingame tune που μας θυμίζει ότι το sound chip του Amstrad μπορεί να μην είναι SID, αλλά δεν είναι και του πεταματού!


Το The Lost Treasure of Cuauhtemoc μπορεί κανείς να το κατεβάσει ελεύθερα και να το χαρεί στον CPC 6128 του ή σε εξομοιωτή από εδώ. Υπάρχει όμως και η δυνατότητα αγοράς του παιχνιδιού σε "κανονική", υλική συσκευασία πολύ καλής ποιότητας με δισκέτα 3" και κόστος 15€ από εδώ. Όπως και να 'χει, αποτελεί μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες, playable και ισορροπημένες παραγωγές για Amstrad CPC που έχουν κυκλοφορήσει εδώ και μεγάλο διάστημα και σίγουρα αξίζει να του ρίξετε μία ματιά. (Πηγή: Indie Retro News).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.