Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Perfect Pix για Amstrad CPC

Όλοι θυμόμαστε τις γραφικές δυνατότητες του Amstrad CPC ως κάτι του στυλ "ναι μεν, αλλά". Γιατί, ναι μεν οι υπολογιστές της δημοφιλούς σειράς είχαν μέγιστη ανάλυση 640 x 200 pixels και παλέτα 27 χρωμάτων, αλλά, στην πράξη, στο 95% (και βάλε!) των παιχνιδιών γινόταν χρήση του multicolor MODE 0 με 16 χρώματα στα 160 x 200 pixels. Και συνήθως μάλιστα, η χρήση που γινόταν δεν ήταν και η καλύτερη...

Όσοι όμως παρακολουθείτε τα τεκταινόμενα στην demoscene, θα γνωρίζετε ότι, όπως ανακάλυψαν κάποιοι ταλαντούχοι προγραμματιστές, ο Amstrad CPC μπορεί να απεικονίσει γραφικά και σε κάποιες άλλες, τις λεγόμενες "extended" αναλύσεις.

Εδώ λοιπόν έρχεται το Perfect Pix, ένα graphics tool που τρέχει σωστά μόνο σε original hardware (και όχι σε εξομοιωτές) και επιτρέπει τη δημιουργία οθονών γραφικών στις παρακάτω αναλύσεις:

Mode R: Μέχρι και 384 x 272 pixels με 16 χρώματα επιλέξιμα από μία παλέτα 27 χρωμάτων.

Mode B0: Μέχρι και 192 x 272 pixels με 136 χρώματα (!) επιλέξιμα από μία παλέτα 378 χρωμάτων (!;!)

και

Mode B1: Μέχρι και 384 x 272 pixels με 307 χρώματα (!!!), που χωρίζονται σε Χρώμα 0 + μέχρι και 34 παλέτες με 9 χρώματα ανά γραμμή.


Όσοι λοιπόν από σας θέλετε να βγάλετε τον ψηφιακό Leonardo da Vinci από μέσα σας, ο καμβάς σας ονομάζεται Perfect Pix, τρέχει σε Amstrad CPC και μπορείτε να τον κατεβάσετε από εδώ. Καλές δημιουργίες! (Πηγή: Retro Invaders).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.