Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Τα καλύτερα tunes του Commodore 64 #15 - Sanxion

"Ναι, ένα ακόμα κλασικό tune του Commodore 64" θα πείτε, έτσι; Ε, λοιπόν, λάθος! Το Sanxion μπορεί να έμεινε στην ιστορία για το gameplay του και την μουσική του Rob Hubbard στα menu screens, αλλά οι τυχεροί (;) κάτοχοι κασσετοφώνου έχουν να λένε και για την υπέροχη μουσική του tape loader, και πάλι από τον Rob Hubbard, που έμεινε στην ιστορία γνωστή ως "Thalamusik".


To Sanxion ήταν ένα "μοντέρνο" split screen shoot 'em up που κυκλοφόρησε το 1986 για τον Commodore 64 από την Thalamus Ltd. Το παιχνίδι ήταν δημιουργία του Φιλανδού Stavros Fasoulas (διακρίνω κάποια ειρωνεία εδώ;) και αποτέλεσε μεγάλη εμπορική επιτυχία, καθιερώνοντας το label της Thalamus ως συνώνυμο των προσεγμένων και ποιοτικών παραγωγών.


Εκτός από την εντυπωσιακή Thalamusik ιδιαίτερη μνεία αξίζει στην ingame μουσική διασκευή του Rob Hubbard στον "Χορό των Ιπποτών" του Sergei Prokofiev, που αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπημένα ακούσματα των κατόχων Commodore 64 και δίνει έξτρα πόντους σε ένα έτσι κι αλλιώς πολύ καλό arcade παιχνίδι. Απλά απολαύστε το σε πρώτη ευκαιρία!




4 σχόλια:

  1. Μάλιστα...SANXION by Stavros Fasoulas...Θεϊκό tune από τον Rob Hubbard !
    Πάνο το ανέλυσες πολύ καλά το θέμα !

    Μην ξεχάσουμε όμως να ρίξουμε και μια (κλεφτή)(!) ματιά στο πρόσφατο, εξαιρετικό remix του Jason Page, έτσι ;-)

    https://www.youtube.com/watch?v=Zy1fsNAwMWs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ, Γιώργο! Ξανά! ;-)

    Το remix του Jason Page είναι πολύ ωραίο και είμαι 99,99% πως το έχω ξανακούσει: αν δεν κάνω λάθος το είχες κάνει embed το video σε κάποιο post σου πριν από ένα μήνα περίπου και το παρακολούθησα από κει!

    Για όσους πάντως δεν το έχουν κάνει ακόμα, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως αξίζει να το ακούσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι στη συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει για το iamretro ;-)

    http://www.iamretro.gr/a-sid-adventure-introducing-jason-page/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, μπράβο, εκεί το είχα βρει!

      Το ήξερα ότι από τα χεράκια σου προερχόταν αυτό που είχα διαβάσει, απλά δεν θυμόμουνα ποιο ακριβώς ήταν! ;-)

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.