Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

VCS intros/cracktros #5

Ουφ! Φτάσαμε στο τελευταίο από τα intros/cracktros που έφτιαξα για λογαριασμό του Vintage Computers Society στον Amstrad CPC. Το συγκεκριμένο είναι φτιαγμένο εξ' ολοκλήρου σε Locomotive BASIC (θα δείτε και το απαραίτητο BREAK και LIST προς το τέλος του βίντεο) και "παίζει" στην υψηλή ανάλυση του Amstrad (mode 2). Λόγω της χρήσης αυτής της ανάλυσης αλλά και του - όποιου - Star Wars effect επέλεξα το κείμενο να scrollάρει κατακόρυφα και όχι οριζόντια: το οριζόντιο text scroller σε 80στηλο mode φαίνεται "κάπως". Όπως και να 'χει, αυτό είναι!


4 σχόλια:

  1. You're amazing man ! Kudos ! Υπέροχο logo / graphic και το μουσικό θέμα...Εεεε, δεν θέλει ιδιαίτερο σχολιασμό !

    Λοιπόν, αυτό ήταν ! Φτιάχνουμε group...Εσύ, εγώ για γραφικά (κάτι κατέχω με το Project 64 και άλλα σχετικά)και ο DAT-Alex (coder). Vamos να καταπλήξουμε τα πλήθη ! Όλα κι όλα...ως εδώ και μη παρέκει ! LOL !

    Request...
    Παρακαλώ υπάρχει κάτι σε γεύση C64 ?? Λέω...ξέρω γω? Μήπως? ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει ρε φίλε - πραγματικά με κάνεις να κοκκινίζω!

    Δε νομίζω ότι έκανα και κάτι το τρομερό - οποιοσδήποτε έχει συνεχή σχέση με τους υπολογιστές από τα 80s μέχρι σήμερα που να μην είναι εντελώς επιδερμική πιστεύω ότι μπορεί να φτιάξει 2-3 πραγματάκια. Μη βλέπεις που εδώ καταλήξαμε να είναι όλοι "gamers": Kick Off και Sensible Soccer ξέρουν όλοι (οι μισοί το ένα, οι υπόλοιποι το άλλο!) αλλά το πώς φορτώνει ο C64 ένα πρόγραμμα από δισκέτα ούτε ο ένας στους δέκα! Και να φτιάξουμε group που λες, μόνοι μας θα τα φτιάχνουμε, μόνοι μας θα τα βλέπουμε! Δυστυχώς...

    Για τον Commodore που λες έχω στα σκαριά κάτι - θέλω όμως πρώτα να δω αν με το interface του Δημήτρη θα μου είναι πιο έυκολη η μεταφορά από/προς το PC απ' ότι με το Cassiopei γιατί χρειάζεται να στέλνεις data back & forth προκειμένου να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη και να εκμεταλλευτείς και τα tools που σου προσφέρει η νέα τεχνολογία, έτσι δεν είναι;

    Αλλά, φυσικά, ο Commodore είναι ο απώτερος στόχος μου - τι να λέμε τώρα; Μιλάμε για το μηχάνημα που γέννησε τα text scrollers, τα bobs, τη demoscene γενικότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σχόλιο σου περί group, μου θύμισε τον DAT-Alex. Όταν μου μεταφέρει κάποιο από τα hardware projects που ασχολείται κατά καιρούς ή όταν του περνάω καμιά καινούργια είδηση, το slogan μας είναι : " Μόνοι μας τα λέμε, μόνοι μας χαιρόμαστε !" LOL !!!

    Πάντως εγώ δεν κατέχω ούτε Kick Off, ούτε Sensible Soccer ! Κατέχω όμως EXERION ! Κερδίζω κάτι ? LOL !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Exerion "τα σπάει". Δεν το έχω προχωρήσει τόσο πολύ όσο εσύ, αλλά για μένα είναι από τα πλέον "επαναστατικά" shoot 'em ups που είχαν εμφανισθεί εκείνα τα χρόνια: κάτι το "ιδιαίτερο" (μπορεί άραγε να χαρακτηριστεί "parallax";) scrolling του εδάφους, κάτι η αδράνεια του σκάφους σου που εμφανιζόταν για πρώτη φορά σε shoot 'em up, κάτι το 2ο όπλο (πολυβόλο), κάτι ο τρόπος που έδινε τα bonuses... τι να πω; Respect στην Jaleco! Για μένα ήταν επί χρόνια ένα από τα πλέον εντυπωσιακά και πρωτοποριακά παιχνίδια στα arcades...

    Δυστυχώς, νομίζω ότι ο DAT-Alex έχει δίκιο! :-(

    Πάντως, δώσε μου λίγο καιρό να δω τι υπάρχει στον 64άρη και όλο και κάτι θα φτιάξουμε: το θέμα είναι απλά το κατά πόσο θα είναι "δικός μας" ο κώδικας ή προϊόν των tools που θα χρησιμοποιήσουμε. Αλλά, κάτι θα φτιάξουμε, μας το χρωστάμε! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.