Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

The Recreated Sinclair ZX Spectrum

Μάλιστα. Μέσα στη "μόδα" που δημιούργησαν τα Sinclair ZX Spectrum Vega και Sinclair ZX Spectrum Vega+ που επιτάσσει όποιος μπορεί να παίρνει τα δικαιώματα και να φτιάχνει έναν σύγχρονο κλώνο του συμπαθούς ZX Spectrum, εμφανίστηκε και ο Recreated Sinclair ZX Spectrum. Σε αντίθεση με τα Vega και Vega+, o Recreated Sinclair ZX Spectrum δεν είναι ένα μηχάνημα που "φέρνει" κάπως σε αισθητική Spectrum, αλλά είναι ένας ακριβής κλώνος του αγαπημένου 8μπιτου. "Στα πάντα;", θα ρωτήσετε. Χμμμμ... μάλλον όχι!


Βλέπετε - κι εδώ είναι το γελοίο του πράγματος - το προϊόν που όχι απλά θυμίζει αλλά είναι ένας Sinclair ZX Spectrum στην εμφάνιση, δεν είναι καν ολοκληρωμένος υπολογιστής! Ναι, σωστά διαβάσατε, ο Recreated Sinclair ZX Spectrum δεν είναι παρά ένα... bluetooth πληκτρολόγιο! Βέβαια, έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί (σχεδόν) σε Spectrum εάν κατεβάσετε την αντίστοιχη εφαρμογή στο tablet ή smartphone σας με iOS ή Android αλλά, out of the box δεν είναι παρά ένα (ακριβό) bluetooth πληκτρολόγιο. Ακόμα φυσικά και εάν κατεβάσετε την αντίστοιχη εφαρμογή είστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιείτε τον Recreated Sinclair ZX Spectrum σε συνδυασμό με το tablet/smartphone γιατί από μόνος του... δεν κάνει και πολλά πράγματα!


Όλα τα παραπάνω φυσικά θα αποτελούσαν απλές ενστάσεις εάν επρόκειτο για ένα προϊόν σε λογική τιμή. Δυστυχώς, η τιμή αγοράς των 99,95 λιρών Αγγλίας συν 0,79 λίρες έξτρα για κάθε παιχνίδι καθιστούν τον Recreated Sinclair ZX Spectrum ένα ακριβό "παιχνίδι" για λίγους. Κρίμα... (Πηγή: Trusted Reviews).


2 σχόλια:

  1. Σχεδόν 1.5 χρόνο μετά, πολλά άλλαξαν με το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο, πρώτα πρώτα απελευθερώθηκε το software και μπορεί πλέον να δουλεψει με πολλούς emulators χωρίς να χρειαστεί να αγοραστούν παιχνίδια μέσα από την πλατφόρμα του, αλλά κυρίως η τιμή του, που έχει πέσει πλέον σε πολύ καλά επίπεδα, γύρω στις 25 λίρες Αγγλίας.
    Κατά τη γνώμη μου πολύ αξιόλογο πληκτρολόγιο, κυρίως βέβαια θα "μιλήσει" σε όσους είχαν τον αυθεντικό zx spectrum και συνήθιζαν να παίζουν παιχνίδια με το πληκτρολόγιο. Λειτουργεί άψογα με android tv boxes (προτεινόμενος emu ο 'spectacol') ή raspberry (fuse είτε αυτόνομα είτε στο retropie) και είναι πραγματικά απόλαυση να φέρνεις ξανά εκείνη την αίσθηση στην -μεγάλη πλέον- τηλεόραση, χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο ασύρματα...
    Στην τιμή που έχει φτάσει (ενδεικτικά από το game.co.uk) σίγουρα θα κινήσει το ενδιαφέρον πολύ σε νοσταλγούς της εποχής του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση!

      Ναι, όντως, όπως γράφεις σε αυτή την τιμή είναι "λουκούμι"!

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.