Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Παιχνίδια Που Αξίζει Να Παίξετε #6 - Jetpac (Sinclair ZX Spectrum)

Το Jetpac κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1983 από τη νεοσύστατη (τότε) Ultimate Play The Game για τον Sinclair ZX Spectrum. Ήταν η πρώτη δημιουργία των αδερφών Tim και Chris Stamper για το μικρό μαύρο κουτί του "θείου" Clive Sinclair και αποτέλεσε το ξεκίνημα μιας ένδοξης πορείας στη gaming βιομηχανία για τα δύο αδέρφια από το Leicestershire. Εντελώς περιληπτικά θα πρέπει να αναφέρω ότι το Jetpac ακολούθησαν διάσημοι τίτλοι όπως τα Atic Atac, Sabre Wulf, Knight Lore, Alien 8 και η Ultimate Play The Game αργότερα "εξελίχθηκε" σε Rare, που ήταν υπεύθυνη για τα Donkey Kong Country, Killer Instinct, Goldeneye 007, Perfect Dark και πολλά ακόμη επιτυχημένα παιχνίδια. Πολύ πριν απ' όλα αυτά όμως, το ξεκίνημα έγινε με το Jetpac.


Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του Jetpac είναι η απλότητά του: έχετε τον έλεγχο ενός αστροναύτη που προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του πυραύλου του και κατόπιν να τον τροφοδοτήσει με καύσιμα προκειμένου να φύγει από την επιφάνεια του αφιλόξενου πλανήτη στον οποίο έχει προσγειωθεί. Διάφορα εξωγήινα πλάσματα έρχονται κατά κύματα προκειμένου να σας εμποδίσουν, οπότε κι εσείς αναγκάζεστε να τα στείλετε στον... αγύριστο με τη βοήθεια του laser όπλου σας. Φυσικά, όσο περνάτε επίπεδα οι εξωγήινοι γίνονται ταχύτεροι και πιο επιθετικοί, και η αποστολή σας όλη και πιο δύσκολη. Ο χειρισμός είναι απλούστατος (αριστερά, δεξιά, fire και thrust), τα γραφικά λεπτομερή και καλοσχεδιασμένα χωρίς να θέτουν νέα στάνταρ (ίσως να το έκαναν το 1983), η μουσική λάμπει δια της απουσίας της και τα ηχητικά εφέ περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα. Αυτό όμως που κάνει το Jetpac να ξεχωρίζει είναι το πόσο εύκολο είναι το να ξεκινήσει κανείς να το παίζει και το πόσο δύσκολο είναι να σταματήσει! Είναι ένα εξαιρετικό arcade και δεν είναι τυχαίο ότι σε μια εποχή που δεν είχαν πουληθεί ούτε καν 1.000.000 ZX Spectrum, το Jetpac κατόρθωσε να πουλήσει πάνω από 300.000 κομμάτια!


Το Jetpac αποτελεί μια από τις πλέον εξέχουσες gaming εμπειρίες που μπορεί κανείς να βιώσει στον ZX Spectrum και μάλιστα, τρέχει ακόμα και στο μοντέλο με τα 16Κ μνήμης! Αν δεν το έχετε παίξει ποτέ δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.