Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

DivIDEo: video στον Spectrum σας!

Και πιστεύατε ότι τώρα που σαρανταρήσατε τα είχατε δει όλα πλέον, έτσι; Αμ δε, σας γελάσανε! Όπως μας πληροφόρησε (γιατί εμείς στον κόσμο μας!) ο Geoanas μέσα από το forum του iamretro, κυκλοφόρησε το DivIDEo, ένας video player για κατόχους Spectrum 128/+2/+3 και οποιουδήποτε interface βασίζεται στο DivIDE.

Πώς λειτουργεί το όλο σκηνικό; Απλά. Κατεβάζετε αυτό το πρόγραμμα, για να μετατρέψετε το video σας στο format που θα χρησιμοποιήσετε στον ZX Spectrum. Ακολούθως, μεταφέρετε το αρχείο που φτιάξατε στην SD ή CF κάρτα που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε, μαζί με αυτά τα αρχεία (βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει defrag στην κάρτα για να αποφύγετε τα "σπασίματα" στο video). Ξεκινήστε τον Spectrum σας, φορτώστε το PLAYER.TAP και επιλέξτε το video που θέλετε να παρακολουθήσετε με τα Q (πάνω), A (κάτω) και SPACE (επιλογή). Απολαύστε υπέυθυνα.


Είπατε τίποτα;

Α, να σημειώσω στο σημείο αυτό ότι ο Spectrum υπολείπεται χρονικά του μικρού του αδερφού: ο περί ου ο λόγος ΖΧ81 μπορεί εδώ και κάμποσο καιρό να παίξει videos, με τη χρήση του ZXpand! Ιδού:


(Πηγή: iamretro forum).

4 σχόλια:

  1. Μετανοείτε... Έφτασε η οργή του θείου... Εεεεεεεεε... Του Θεού ήθελα να πω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καιρός ήταν ! 128Κ, DivIDE, πολλά καλούδια...Ας δούμε και λίγο newschool (!) δράση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αλλά κάποιο πουλάκι μου σφύριξε ότι δεν παίζει 4Κ videos! Shame! :D

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.