Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Break Free για TI99/4A

Βρε, λες να είναι η χρονιά του TI99/4Α; Εντάξει, μάλλον όχι, αλλά είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να βλέπει κανείς νέες κυκλοφορίες για τον πρώτο 16μπιτο home computer (ναι, πολύ πριν Atari ST, Commodore Amiga κι άλλα τέτοια "φρούτα"), ένα μηχάνημα που επί σειρά ετών φαινόταν να έχει χαθεί στη λήθη σε ό,τι είχε να κάνει με τη retro σκηνή και τις παραγωγές της...

Έτσι λοιπόν, κι αφού πριν από λίγο καιρό είχαμε την κυκλοφορία του εκπληκτικού Don't Mess With Texas, τώρα μας έρχεται μια ολοκαίνουρια παραγωγή, ένα παιχνίδι σε cartridge που χρωστά την ύπαρξή του σε ένα collaboration TI fans από την Ιταλία και την Μάλτα!


Αναφέρομαι στο Break Free, ένα Arkanoid clone με πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως μπορείτε να δείτε και στο video που ακολουθεί. Μιας και τα πραγματικά αξιόλογα παιχνίδια που διαθέτει στο παλμαρέ του ο αδικοχαμένος Τεξανός που έπεσε θύμα στο βωμό του μένους του μακαρίτη Jack Tramiel για την Texas Instruments μετριούνται στα δάχτυλα... μονόχειρα (!), κάθε νέα ποιοτική παραγωγή όπως δείχνει να είναι το Break Free μόνο χαμόγελα μπορεί να φέρει στα χείλη των απανταχού TI lovers.

Αν θέλετε να αποκτήσετε κι εσείς το Break Free (κοστίζει 40$ σε cartridge) μπορείτε να το κάνετε από εδώ. (Πηγή: Vintage Is The New Old).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.