Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Pulse demo για Atari ST

Το Pulse είναι ένα demo του group Checkpoint που παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Sommarhack, τον Αύγουστο του 2015 και τρέχει σε Atari ST. Όχι, ούτε διαβάσατε λάθος, ούτε παρέλειψα το "Ε": τρέχει σε απλό, "κανονικό", παραδοσιακό Atari ST (ναι, εκείνον που ήταν ο μεγάλος rival της Amiga μεταξύ 1985-1990) και όχι στον "ενισχυμένο" STE που τεχνηέντως τα τελευταία χρόνια μας πλασάρεται ως ο "ST που ξέραμε και θυμόμασταν". Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια: ο STE μπορεί να είναι ένα υπέροχο μηχάνημα που έχει 4096 χρώματα, blitter και στερεοφωνικό ήχο (κάτι μου θυμίζουν όλα αυτά...), αλλά ο παλιός, καλός και αγαπημένος "Jackintosh" (για όσους θυμούνται) δεν είναι άλλος από τον απλό 520ST (και STF, STFM κλπ...).

Το Pulse δεν θα εντυπωσιάσει τόσο πολύ με τα καινοτόμα εφέ του (αν και το text scroller που ξεκινάει στα 2:52 του video απλά "τα σπάει"), όσο με την ξεχωριστή ισορροπία που διαθέτει μεταξύ εφέ, μουσικής, ρυθμού και αισθητικής, όντας τελικά ένα (σχετικά) μικρής διάρκειας αλλά μεγάλης ομορφιάς demo που δείχνει ότι ο ST μπορεί να έχει χάσει κάποια δόντια, αλλά φαφούτης ακόμα δεν είναι!

Χαρείτε το στο video που ακολουθεί, ή κατεβάστε το από εδώ αν θέλετε να το παρακολουθήσετε σε πραγματικό ST.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.