Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ZX Spectrum Next in action

Προφανώς κανείς μας δεν έχει ξεχάσει την ιστορία του ZX Spectrum Next, εκείνου του next gen ZX  Spectrum με το υπέροχο case του Rick Dickinson, καθώς είχα αναφερθεί επισταμένως στο παρελθόν στην ιστορία αυτή από αυτό εδώ το blog (δείτε εδώ, εδώ και εδώ).

Λοιπόν, ο βασικός εκ των δημιουργών του ZX Spectrum Next, o Henrique Olifiers έχει στα χέρια του το 3ο και το 4ο motherboard του ZX Spectrum Next (Issue 1) και μας τα παρουσιάζει από το video που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Το πλέον ευχάριστο της ιστορίας είναι ότι το motherboard του ZX Spectrum Next έχει τις ίδιες διαστάσεις με το motherboard των original Spectrums (μην ακούσω βλακείες για τα μοντέλα της Amstrad), πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να αγοράσετε μόνο το motherboard και να το τοποθετήσετε στο κανονικό case του Spectrum σας, είτε αυτός είναι ο 16K/48K, είτε ο +/128! Φυσικά, θα χρειαστεί να κάνετε 1-2 κοψιματάκια με το Dremel σας (τι; Δεν έχετε Dremel; Τότε μάλλον διαβάζετε λάθος blog - πηγαίνετε πάραυτα σε αυτό!), αλλά, όπως και να το δει κανείς, η δυνατότητα τοποθέτησης σε original case (με το original πληκτρολόγιο να δουλεύει, φυσικά) δε νομίζω ότι θα αφήσει πολύ κόσμο αδιάφορο.

Μην σας κουράζω όμως με τα λόγια, η εικόνα, o ZX Spectrum Next και ο ίδιος ο Henrique Olifiers τα λένε καλύτερα! (Πηγή: Vintage Is The New Old).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.