Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

The Shores Of Reflection για Commodore 64

Αδικία! Αίσχος! Ντροπή! Πουλημένοι! Κατάπτυστοι! Προσκυνημένοι! Αλήτες και καθάρματα!

ΟΚ, [Λεβέντης mode off]. Το παρατράβηξα. Ίσως όχι εντελώς άδικα, though...

Το λοιπόν, αιτία για την μικρή έκρηξη της αρχής που όντως έφερνε στο μυαλό τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων και το ιστορικό παραλήρημά του στην τελευταία εκπομπή του Καναλιού 67 αποτελεί η κατάταξη των demos στην κατηγορία του Commodore 64 στα πλαίσια της Datastorm 2017. Σας παρουσίασα άλλωστε το Neon των Triad που κατέκτησε την πρώτη θέση - όχι άδικα, πίστευα, καθώς επρόκειτο για μια πραγματικά προσεγμένη και καλόγουστη παραγωγή. Όλα καλά, λοιπόν; Χμ, όχι ακριβώς, γιατί λίγη ώρα νωρίτερα είδα το demo που βρέθηκε πίσω από το Neon στην κατάταξη της Datastorm, το The Shores Of Reflection του demogroup Shape. Και αυτή ήταν η αφορμή για να χάσω την ψυχραιμία μου!

Ποιος, τι, πού και γιατί μπορεί να ψήφισε το Neon αντί του The Shores Of Reflection πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω. Εντάξει, συναντάμε καθημερινά τον παραλογισμό μπροστά μας - δείτε απλά ποιους επιλέξαμε να μας κυβερνούν μέχρι τώρα την τρέχουσα χιλιετία για να πάρετε μια ιδέα - αλλά, όσο υποψιασμένος κι αν είσαι, κάποιες φορές πιάνεσαι απροετοίμαστος, με αποτέλεσμα να βγαίνεις απ' τα ρούχα σου (κάτι όχι και τόσο ιδανικό με όλο αυτό το κρύο).


Τέλος πάντων, για να το κάνω λιανά - και δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα γούστου εδώ - το The Shores Of Reflection και τεχνικά αλλά και αισθητικά αλλά ακόμα και σε διάρκεια (!) είναι σαφώς ανώτερο του Neon. Το οποίο ναι, τα είπαμε, καλό και άγιο, αλλά καμία σχέση με την δημιουργία των Shape. Το The Shores Of Reflection έχει φανταστικά γραφικά, εξαιρετικής έμπνευσης text scrollers, και, στο μεγαλύτερο μέρος του, πάρα πολύ καλή μουσική. Γενικά αποτελεί την ιδανική παραγωγή που θα χρησιμοποιήσετε ένα θέλετε να δείξετε σε κάποιον ότι, ακόμα και 35 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, ο Commodore 64 "βαστάει γερά". Υπήρχαν πραγματικά σημεία (βασικά σχεδόν όλο το demo, εκτός από την αρχή της 2ης πλευράς της δισκέτας όπου τα PETSCII παίρνουν την θέση των high resolution γραφικών με εντυπωσιακό τρόπο) που έπιασα τον εαυτό μου να παρακολουθεί με ανοιχτό το στόμα τα εκπληκτικής αρτιότητας και ομορφιάς γραφικά τα οποία, δεν μου το βγάζετε απ' το μυαλό, φέρνουν πολύ στο στυλ του Serpieri. Υπέροχη δουλειά, και ιδανική χρήση της (περιορισμένης) χρωματικής παλέτας του Commodore 64. Βασικά προτείνω να το δείτε και μόνοι σας, για να μη νομίζετε ότι τα παραλέω. Και μετά να μου πείτε ποιος ήταν αυτός ο $#%#&* που έβγαλε πρώτο το Neon!


Αν θέλετε να δοκιμάσετε το The Shores Of Reflection στο real thing, μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ. Α, και για να μη νομίζετε ότι είμαι ο τρελός του χωριού, ρίξτε μια ματιά στα σχόλια στη σελίδα του The Shores Of Reflection στο pouet.net: θα διαπιστώσετε ότι αρκετοί εξεπλάγησαν που δεν βγήκε πρώτο! Over and out!

2 σχόλια:

  1. Ανάμεσα στους έκπληκτους δυσαρεστημένους μην ξεχάσεις να βάλεις και μένα ;-)
    Τελικά είχε δίκιο κάποιος διάσημος scener, όταν μου εκμυστηρευόταν ότι η πρωτιά μπορεί ενίοτε να είναι και αποτέλεσμα καλών δημοσίων σχέσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που συμφωνούμε - αν και βέβαια πιστεύω ότι η πλειοψηφία θα συμφωνεί μαζί μας, καθώς η διαφορά των 2 είναι κάτι παραπάνω από εμφανής!

      Για τις καλές δημόσιες σχέσεις πέστο ξανά: αν τις διαθέτεις μπορείς να μην έχεις καν προϊόν καλά-καλά!

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.