Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Spaceman Splorf Planet of Doom: νέο παιχνίδι για Commodore 64

Γεννάνε και τα κοκόρια (!) των χρηστών του Commodore 64 τις τελευταίες μέρες, καθώς, μετά το Hessian, έχουμε 2η ολοκαίνουρια κυκλοφορία μέσα σε ένα τριήμερο - ούτε στα 80s να ήμασταν! Ο λόγος για το Spaceman Splorf Planet of Doom, μια δημιουργία των Andreas Gustafsson, Vanja Utne και Per Olofsson.


Στο Spaceman Splorf Planet of Doom έχουμε τον έλεγχο ενός αστροναύτη που πετάει πάνω από την επιφάνεια ενός πλανήτη προσπαθώντας να αποφύγει την επαφή με το πάνω μέρος της οθόνης (ηλεκτρικό πεδίο) καθώς και με το κάτω μέρος αυτής (τοξικα απόβλητα;). Επίσης, σα να μην έφτανε αυτό, πρέπει να αποφεύγετε τους μετεωρίτες που έρχονται με όλο και μεγαλύτερη ταχύτητα προς το μέρος σας, καθώς περνά η ώρα. Το παιχνίδι είναι αυτό που χαρακτηρίζουμε ως "endless runner" (ή, πιο εύστοχα, "endless flyer" για το συγκεκριμένο) όπως ήταν το C64 Anabalt και πολλά άλλα παιχνίδια, κυρίως στα smartphones και τα tablets.


Το Spaceman Splorf Planet of Doom έχει πολύ ωραία και καλοφτιαγμένα γραφικά καθώς και 8 διαφορετικά tunes που μπορείτε να επιλέξετε για να σας συνοδεύσουν στις... πτήσεις σας. Διαθέτει επίσης αλληλουχία από εισαγωγικές οθόνες που εξηγούν την υπόθεση (ωραίες, αλλά απολύτως περιττές) και πίνακα με σκορ Top-20, Top-10 και Top-10 ημέρας. Ο έλεγχος του αστροναύτη σας γίνεται με το fire button, ένα πάτημα του οποίου ενεργοποιεί τους προωθητήρες της στολής σας. Εάν οι προωθητήρες δεν λειτουργούν, ο αστροναύτης σας, λόγω της βαρύτητας, αρχίζει να πέφτει προς το κάτω μέρος της οθόνης. Συνεπώς, την περισσότερη (όλη;) ώρα θα αναλωθείτε σε ένα κρεσέντο συνεχόμενων και σύντομων πατημάτων του fire button καθώς ένα παρατεταμένο πάτημα είναι απλά βέβαιο ότι θα σας καρφώσει στο πάνω μέρος της οθόνης και, κατά συνέπεια, "Game Over".


Το Spaceman Splorf Planet of Doom δεν θέτει νέα standards ούτε στα γραφικά, ούτε στον ήχο, ούτε φυσικά και στο gameplay. Παρόλα αυτά, επειδή είναι προσεγμένο και καλοφτιαγμένο μπορεί να σας προσφέρει (πολύ) σύντομα διαλείμματα arcade διασκέδασης - αρκεί να μην έχετε την απαίτηση για κάτι περισσότερο. Το παιχνίδι διατείθεται για δωρεάν download από εδώ. (Πηγή: Indie Retro News).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.