Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Knight Lore για Amiga

Το Knight Lore είναι ένας από τους πλέον χαρακτηριστικούς τίτλους παιχνιδιών που κυκλοφόρησαν ποτέ για τον ZX Spectrum. Δημιουργία των αδερφών Tim και Chris Stamper, κυκλοφόρησε στα τέλη του 1984 αφήνοντας άφωνο όλο τον κομπιουτερο-κόσμο με την πρωτοποριακή χρήση ισομετρικής 3D απεικόνισης υψηλής ευκρίνειας που εισήγαγε. Το παιχνίδι ήταν τόσο μπροστά από την εποχή του, που οι αδερφοί Stamper (η Ultimate Play The Game, με άλλα λόγια) δεν το κυκλοφόρησαν όταν ετοιμάστηκε, αλλά το κράτησαν "στο ψυγείο" προκειμένου να μην επισκιάσει τα άλλα παιχνίδια της εταιρίας, και κυρίως, το Sabre Wulf. Παρόλο που σαν παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα πρωτοποριακό, η εμπορική του πορεία ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς αποτέλεσε ένα μοναδικό showcase των δυνατοτήτων του Spectrum!


32 σχεδόν χρόνια αργότερα, ο tcdev, ακολουθώντας την τεχνική του reverse engineering, κατόρθωσε να μεταφέρει αυτούσιο το παιχνίδι στην Amiga! Μάλιστα, σε αντίθεση με ό,τι είθισται να συμβαίνει με τις κυκλοφορίες των τελευταίων ετών, το παιχνίδι τρέχει σε απλή Amiga 500 με Kickstart 1.3. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ (πηγή: Indie Retro News).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.