Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Παιχνίδια Που Αξίζει Να Παίξετε - Oh Mummy (Amstrad CPC)


Είστε νέος στη σκηνή; Είχατε όλα αυτά τα χρόνια ένα μόνο μηχάνημα και τώρα ξαφνικά σας έπιασε η περιέργεια και θέλετε να ασχοληθείτε και με κάποιο άλλο, αλλά δεν ξέρετε από πού να πρωτοξεκινήσετε; Αποκτήσατε επιτέλους την Amiga που πάντα ονειρευόσασταν αλλά έχετε χαθεί στα χιλιάδες images του TOSEC που κατεβάσατε;
 
Say no more: η νέα αυτή στήλη (αναρωτιέμαι εάν πρόκειται για δόκιμο όρο στα blogs...) που ονομάζεται "Παιχνίδια Που Αξίζει Να Παίξετε" - για συντομία Π.Π.Α.Ν.Π. - θα σας βοηθήσει να ακολουθήσετε το μονοπάτι που θα σας οδηγήσει σε gaming παραδείσους, σε μια κατάσταση απόλυτης gaming νιρβάνας, αποφεύγοντας τίτλους μέτριους/κακούς, προχειροφτιαγμένους, ports που βγάζουν μάτι ότι αποτελούν "αρπαχτές", γενικά, οτιδήποτε δεν αξίζει να καταναλώσει τον (λιγοστό και) πολύτιμο χρόνο σας. Για να δούμε λοιπόν τι έχουμε...

Oh Mummy (Amstrad CPC)


Το παιχνίδι αυτό είναι ιδιαίτερα απλό - του τύπου "πιο απλό πεθαίνεις!" -  και είναι ένας από τους 12 τίτλους που δίνονταν δώρο με την αγορά κάθε Amstrad CPC 464 όταν το μηχάνημα λανσαρίστηκε στην αγγλική αγορά (ως είθισται, στην ελληνική αγορά κάποιοι επιτήδειοι πουλούσαν το συγκεκριμένο πακέτο έξτρα!).
 
Το Oh Mummy ήταν ένα πραγματικό "διαμαντάκι" της Gem Software (καλό, ε;) καθώς, μέσα στην απλότητά του ήταν ιδιαίτερα εθιστικό: ο παίκτης έπρεπε να κατευθύνει έναν αρχαιολόγο γύρω από 20 μεγάλα τετράγωνα που αποτελούσαν την κάθε πίστα. Η κάλυψη όλης της περιφέρειας του κάθε τετραγώνου με πατημασιές φανέρωνε το περιεχόμενο αυτού - που μπορεί να ήταν κάποια σαρκοφάγος, ένας θησαυρός, μια μούμια, ένα κλειδί για το επόμενο level κλπ. Όταν ο παίκτης "άνοιγε" τα τετράγωνα με τη σαρκοφάγο και το κλειδί, μπορούσε να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο.

Εννοείται ότι ο αρχαιολόγος δεν ήταν μόνος στην περιπλάνησή του, καθώς τον κυνηγούσαν μούμιες των οποίων το άγγιγμα ήταν θανατηφόρο και κόστιζε ένα "κανονάκι" στον παίκτη. Στα πρώτα επίπεδα οι μούμιες είναι ελάχιστες και κινούνται αργά, αλλά, όσο προχωράει το παιχνίδι αυξάνονται και οι μούμιες και η ταχύτητά τους, καθιστώντας την αποστολή του αρχαιολόγου ολοένα και δυσκολότερη.

Το παιχνίδι έχει ιδιαίτερα απλοϊκά - αλλά και λειτουργικά - γραφικά, και η δράση συνοδεύεται από ένα επαναλαμβανόμενο "αιγυπτιακό" tune το οποίο, όχι μόνο δεν ενοχλεί, αλλά τολμώ να πω ότι είναι και εθιστικό!

Δε νομίζω ότι είναι σκόπιμο να επεκταθώ περισσότερο: κατεβάστε το Oh Mummy από εδώ και χαρείτε από πρώτο χέρι μια pure gaming εμπειρία βγαλμένη απ' τα 80s!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.