Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Powerglove για Amiga στα σκαριά!

Το Powerglove είναι ένα arcade platformer για Commodore 64 που δημιουργήθηκε από τον Lazycow για τον διαγωνισμό του RGCD για το καλύτερο παιχνίδι 16ΚΒ που οργανώθηκε το 2013. Εκεί, κατέλαβε την 3η θέση ανάμεσα στις 15 υποψηφιότητες - αν και έχω σοβαρότατες ενστάσεις για την τελική κατάταξη.

Ως αποτέλεσμα της βράβευσής του, το Powerglove κυκλοφόρησε τελικά ως cartridge για τον Commodore 64, ενώ πωλείται και σαν digital download. Επίσης, ο Lazycow έχει διαθέσιμες για δωρεάν download εκδόσεις του παιχνιδιού για Windows, Mac OSX και Linux που βασίζονται στην έκδοση του Commodore 64 (στην ουσία το εκτελέσιμο δείχνει να περιλαμβάνει και τον εξομοιωτή).


Τα καλά νέα είναι ότι ο Lazycow αποφάσισε να μεταφέρει το παιχνίδι του και στην Amiga. Δεν πρόκειται όμως για την έκδοση του Commodore 64, αλλά για μια ολοκαίνουρια έκδοση με γραφικά, ήχο και parallax scrolling που θα εκμεταλλεύονται τις (ανώτερες) δυνατότητες της Amiga. Το παιχνίδι δεν είναι ακόμα έτοιμο, αλλά έχει φτάσει ήδη σε playable στάδιο, συνεπώς, αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο τρέχον έτος. Σίγουρα καλά νέα, μιας και οι αξιόλογες νέες κυκλοφορίες για Amiga μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού...




Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι από τον χάρτη που ακολουθεί, υπάρχει δουλίτσα ακόμα να γίνει καθώς το παιχνίδι είναι αρκετά μεγάλο. Τώρα το πώς κατάφερε ο Lazycow να τα στριμώξει όλα αυτά στα 16ΚΒ του cartridge είναι άγνωστο - και ταυτόχρονα αξιοθαύμαστο!


(Πηγή: RGCD).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.