Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Τα καλύτερα tunes του Commodore 64 #7 - Tetris

Ήταν για κάθε (σχεδόν) gamer μεγάλη στιγμή η κυκλοφορία του Tetris στους home υπολογιστές. Όλοι επιθυμούσαμε ένα αξιοπρεπές conversion - πόσο μάλλον οι ιδιοκτήτες Commodore 64 που διέθετε ένα custom chipset προορισμένο για... μεγαλεία!


Δυστυχώς, το παιχνίδι που τελικά κυκλοφόρησε δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας, όντας ένα από τα χειρότερα ports του Tetris ανεξαρτήτως format! Μόνο που...


...μόνο που αυτό το Tetris με blocks που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι φτιαγμένα σε... ΖΧ81 "κουβαλούσε" ένα απίστευτο soundtrack! Πραγματικά, είναι δύσκολο να προσδιορίσει κανείς το τι ακριβώς κάπνιζαν εκεί στην Αndromeda Software το μακρινό 1988 αλλά το αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακό. Σκεφτείτε, ένα από τα πλέον killer licenses όλων των εποχών, ένα παιχνίδι που σχετικά απλά μπορεί να γίνει port... οπουδήποτε (!) και το αποτέλεσμα είναι ένα "παιδικό" Tetris με ένα 20λεπτο μουσικό theme από τον Wally Beben με απίστευτες κορυφώσεις και μοναδική ατμόσφαιρα που απλά σε κάνει να λατρέψεις το παιχνίδι! Ακούστε το, χωρίς δεύτερη κουβέντα!


2 σχόλια:

  1. Πάνο my man, μου φαίνεται ότι έχεις βαλθεί να με μουρλάνεις !!! Τι σου έχω κάνει βρε ? ;-)
    Οι παρουσιάσεις σου είναι Ε-Ξ-Α-Ι-Ρ-Ε-Τ-Ι-Κ-Ε-Σ και για έναν άγνωστο και "μαγικό" λόγο, "βγάζεις" όλα τα TOP-10 μου...Αυτά ακριβώς που μου έκαναν την μεγαλύτερη εντύπωση και μου ξυπνάν ζωηρές αναμνήσεις...Well Done και Kudos και όλα τα καλά παλληκάρι μου !!!!! Yes !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργο, καταρχήν σε ευχαριστώ. Ξανά!

    Στην ουσία, τώρα: τόσα χρόνια, από τότε που έγινε της μόδας (;) η ενασχόληση με τα computers των 80s και το SID αναγνωρίστηκε όπως του άξιζε, διαπιστώνω ότι έχουν κυκλοφορήσει χιλιάδες Top-10, Top-20 κλπ με μουσικές του 64άρη, που έχουν τεράστιες ελλείψεις και γεμίζουν τις θέσεις αυτών με μετριότητες! Γιατί;

    Πραγματικά, δεν μπορώ να το καταλάβω. Εδώ πέτυχα ένα Top-64 που θεωρείται και έγκυρο γιατί βασίζεται στις ψήφους των χρηστών και τα Hyper Sports, Tetris, Rambo, Suicide Express και Crazy Comets δεν είναι καν μέσα! Στο Top-64! WTF???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.