Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Εν αρχή ην...


Γεια σας!

Από τις αναρτήσεις του παρόντος ιστολογίου, έχω σκοπό να μεταφέρω νέα για τα καινούρια προϊόντα, είτε αυτά είναι hardware είτε software, που αφορούν τους παλιούς, καλούς και αγαπημένους υπολογιστές των 80s που κάποιοι από μας συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε (ελπίζω όχι ως πρωτεύοντα υπολογιστή, πάντως!).

Όταν αναφέρομαι σε "αγαπημένους υπολογιστές" με λίγα λόγια εννοώ αυτά τα μηχανήματα που αποτέλεσαν την καθημερινότητά μας πριν από 30 περίπου χρόνια εδώ, στην Ελλάδα. Συνεπώς, δεν πρόκειται να ασχοληθώ με Nintendo Entertainment System, Sharp X68000 και άλλα συμπαθή (ή λιγότερο συμπαθή) "φρούτα" από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου: όχι, εδώ έχουμε να κάνουμε με προϊόντα των Sinclair, Amstrad, Commodore, Atari, Acorn και λοιπών (ευρωπαϊκών, κυρίως) εταιριών.

Εννοείται ότι, αραιά και που, θα αναρτώνται και κάποιες σκόρπιες σκέψεις που θα αφορούν το αντικείμενο των παλαιών (retro) υπολογιστών και, κυρίως, τους περιέργους αυτούς ανθρώπους (ένας απ' αυτούς φυσικά είναι και ο γράφων) που συνεχίζουν να τους χρησιμοποιούν. Δεν θα παραλείψω να δημοσιεύω νέα για διάφορες διοργανώσεις/εκδόσεις κλπ που θα έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο του retro computing.

Όσο για μένα, για τους παροικούντες την ρετροκομπιουτερίστικη Ιερουσαλήμ (!) δεν είμαι άγνωστος: έχω ενεργή παρουσία πάνω από δέκα χρόνια τώρα στο forum και στις εκδηλώσεις του amigaplanet.gr (παλαιότερα του amigahellas.gr), έγραφα στα πρώτα τεύχη του περιοδικού User και είμαι συντάκτης και υπεύθυνος ύλης του υπέροχου, σύγχρονου και, πάνω απ' όλα ΕΝΤΥΠΟΥ περιοδικού Retro Planet. Έχω ενεργή συμμετοχή σε projects όπως το VintageComputers Society και το Amicamp (είμαι πάντα εκεί!) και, γενικώς, όπου υπάρχει κάτι ενδιαφέρον που άπτεται του retro computing και είναι μακριά από έριδες, διαμάχες και υπόγειες προσωπικές ατζέντες προσπαθώ να λαμβάνω μέρος...

Αυτά προς το παρόν, μην σας πρήζω άλλο με πράγματα που δεν αποτελούν το κατεξοχήν αντικείμενο του blog.

Ξεκινάμε!


4 σχόλια:

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.