Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

What's Next on Thursday, 27/2?

Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, από την ώρα που στάλθηκαν τα motherboards στους backers της Kickstarter campaign, δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι κάποια στιγμή και εμείς οι υπόλοιποι, που είχαμε παραγγείλει το... the full enchilada (ΟΚ, το πλήρες πακέτο, ελληνιστί) κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα το παραλαμβάναμε. Και μπορεί η όλη ιστορία να πήρε περισσότερο καιρό από όσο ελπίζαμε, μπορεί ο δημιουργός του υπέροχου case, ο μεγάλος Rick Dickinson να κατοικεί πλέον στη γειτονιά των αγγέλων, αλλά το γεγονός είναι ένα: ο ZX Spectrum Next είναι πια έτοιμος και στον δρόμο για τα σπίτια μας!


Αυτή την παραπάνω βαρύγδουπη δήλωση την κάνω με βεβαιότητα μάλιστα: δεν αποτελεί λόγια του αέρα ή απλές, φρούδες ελπίδες αισιόδοξων ρετρο-ονειροπόλων. Το κάθε άλλο. Δεν είναι μονάχα οι φωτογραφίες και τα postαρίσματα που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε fora και social media, ούτε τα emails από τον Henrique Olifiers. Είναι, πάνω απ' όλα, τα τελευταία 2 μηνύματα που έλαβα την Πέμπτη 13/2 στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο, τα οποία με πληροφορούσαν ότι ο ZX Spectrum Next μου είχε αποσταλεί ήδη και βρισκόταν καθ' οδόν προς τη ζεστή αγκαλιά μου!


Τα websites των μεταφορικών επιβεβαίωσαν τα παραπάνω, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς, στα screenshots που παραθέτω. Πλέον, η ημερομηνία που κύκλωσα στο ημερολόγιο είναι η Πέμπτη 27/2, καθώς, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, είναι η μέρα που ο ανυποψίαστος courier θα μου παραδώσει τον διάδοχο του ZX Spectrum, τον υπολογιστή που φιλοδοξεί να αποτελέσει την ομαλή εξέλιξη του γομολάστιχα του Sir Clive στη νέα χιλιετία.


Θα τα καταφέρει; Ουδείς μπορεί να απαντήσει σε αυτό με βεβαιότητα. Το σίγουρο είναι ότι έχει αγκαλιαστεί με αγάπη από την retro κοινότητα και ότι, μέχρι το καλοκαίρι, πάνω από 2.000 άνθρωποι παγκοσμίως θα έχουν από έναν ZX Spectrum Next στο γραφείο τους. Ο αριθμός αυτός σίγουρα δεν αποτελεί μία ευμεγέθη βάση χρηστών μεν, αλλά είναι κάτι παραπάνω από μια καλή αρχή, δε. Ήδη, εδώ και 2 χρόνια περίπου, η Next community είναι ενεργή και ανθηρή, παρόλο που οι περισσότεροι δεν είχαν υπολογιστή στη διάθεσή τους! Συνεπώς, fingers crossed που λέμε κι εμείς οι βέροι Παγκρατιώτες, να πάνε τα πράγματα όπως επιθυμούμε και ελπίζουμε. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν κρίμα κι άδικο για το τελευταίο δημιούργημα του Rick...

Ενημέρωση: σα να διάβασε τις σκέψεις μου ο Henrique, καθώς πριν από λίγο έλαβα email που πληροφορεί για 2 πράγματα: πρώτον, ότι όλα τα base μοντέλα στάλθηκαν και ότι τα Plus μοντέλα θα σταλούν την εβδομάδα που ξεκινάει από αύριο, για να ακολουθήσουν τα accelerated μοντέλα. Και δεύτερο και σημαντικότερο, με την ολοκλήρωση των αποστολών θα ξεκινήσει νέο Kickstarter campaign για να μπορέσουν να αποκτήσουν ZX Spectrum Next και όσοι δεν πρόλαβαν το αρχικό campaign. Εξυπακούεται ότι οι νέοι backers θα δουν άμεσα αποτελέσματα, καθώς πλέον τα πάντα είναι έτοιμα και το μηχάνημα μπορεί να ξεκινήσει να παράγεται ξανά σε μεγάλες ποσότητες ανά πάσα στιγμή...

Α, και μερικές φωτογραφιούλες από το email του Henrique για να "φτιαχτούμε" λιγάκι:





6 σχόλια:

  1. Με το καλό να το δεχτείς Πάνο! (Παρασκευή πρωί, σου έστειλα κι εγώ κατιτίς που σου είχα υποσχεθεί ;) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκπληκτικά νέα για ένα project που μάλλον αποδείχθηκε πιο "ζόρικο" από τις αρχικές προβλέψεις!
    Δεν σου κρύβω ότι ζηλεύω κάπως, άλλωστε σου είχα πει σε ανύποπτο χρόνο ότι σκυλομετάνιωσα που δίστασα και έχασα την ευκαιρία να συμμετέχω στο campaign. Έχεις καμιά ενημέρωση εάν πρόκειται να προβλεφθούν στο μέλλον κομμάτια διαθέσιμα και σε εμάς τους οικτρά μετανιωμένους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Indeed, my friend, indeed!

      Λοιπόν, σου έχω καλά νέα: μόλις έλαβα email από τον Henrique (θα ενημερώσω και την ανάρτηση οσονούπω), που μας πληροφορεί ότι θα ξεκινήσει πολύ σύντομα νέο Kickstarter campaign για όσους δεν πρόλαβαν, για να μην πληρώσουν χρυσούς τους Next τους στην ebay. Οπότε, ετοιμάσου, δεν αργεί και η δική σου σειρά!

      Διαγραφή
    2. Τέλεια!
      Θεωρώ δεδομένο ότι εδώ θα μάθω τα νέα αμέσως μόλις πέσει στην αντίληψή σου ότι το νέο campaign ξεκινά!

      Διαγραφή
    3. Καλά, εννοείται - δεσμεύομαι γι' αυτό!

      ;-)

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.