Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Retro Planet #27: ψήνεται...

Νομίζω ότι δεν θα ήταν υπερβολικό αυτή τη φορά να πλέκαμε και λίγο το εγκώμιο σε εμάς τους ίδιους, στην ομάδα δηλαδή των ανθρώπων που βρίσκεται πίσω από το περιοδικό Retro Planet. Να ευλογούσαμε τα γένια μας κατιτίς, βρε παιδάκι μου. Βλέπετε, μετά την τεράστια καθυστέρηση λόγω (ας τους πούμε) εξωγενών παραγόντων που είχε ως αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει το 26ο τεύχος του περιοδικού στα μέσα του Ιανουαρίου, τώρα, ένα μόλις μήνα αργότερα, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να διαπιστώνουμε ότι έχουμε σχεδόν έτοιμο τον διάδοχό του, το Νο. 27!

Κι εγώ το βλέπω και δυσκολεύομαι να το συνειδητοποιήσω, είναι η αλήθεια: προφανώς όλα οφείλονται στον υπερβάλλοντα ζήλο που επέδειξαν για μία ακόμα φορά οι συντελεστές του περιοδικού, αλλά και πάλι, όπως και να το κάνεις, ο ένας μήνας είναι ένας μήνας. Δεν είμαστε το Pixel, δεν είμαστε το Computer + Video Games στα ντουζένια του, το Retro Planet είναι το hobby μας (και προφανώς όχι το μοναδικό), έχουμε δουλειές, οικογένειες, υποχρεώσεις και, ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε και κάποιας ηλικίας πλέον! Κατά συνέπεια, αυτός ο ένας μήνας μέσα στον οποίο στήσαμε ολόκληρο τεύχος αποτελεί μάλλον κάποιου είδους ρεκόρ για εμάς, κι ας θεωρούμαστε πλέον έμπειροι και... κωλοπετσωμένοι με 26 τεύχη ήδη στην πλάτη μας!

Φυσικά, εξυπακούεται ότι το RP #27 θα κυκλοφορήσει κανονικά τον Μάρτιο, όπως είναι στο πρόγραμμα, και όχι νωρίτερα. Είπαμε, τρέξαμε για να φύγει το άγχος των ημερομηνιών από πάνω μας, όχι για να βγάλουμε το τεύχος πιο πριν από το κανονικό!

Προτού σας αφήσω με το εξώφυλλο του επερχόμενου τεύχους ως teaser, να σας εκμυστηρευτώ ότι επιτέλους κάναμε την επιθυμία μας πραγματικότητα και μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε ένα συγκριτικό test μεταξύ των ελληνικών arcade-like joysticks του χθες και του σήμερα, αφού στην παρέα των κλασικών Tomhawk, Pacman και C.M.S. του παρελθόντος ήρθαν να προστεθούν οι υπέροχες δημιουργίες του παρόντος, ήτοι το T.G.S. του Dinohatzi και το Space Alpha του MasterGR. Για περισσότερα πάνω στο θέμα θα χρειαστεί λίγη υπομονή μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και θα μπορέσετε να τα διαβάσετε στο χαρτί. Till then...


2 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον το συγκριτικό με τα joystick Παναγιώτη. Αναμένουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμείς το ίδιο πιστεύουμε, Θανάση. Θέλω να πιστεύω ότι ανταποκριθήκαμε επαρκώς στη δοκιμασία. Τα joysticks το έκαναν, σίγουρα!

      Διαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.