Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Ο TheC64 στην Ελλάδα!

Ναι, δεν είναι ψέματα! Ο TheC64 είναι στην Ελλάδα ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, είναι στα χέρια μου. Άρα μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να τον αγοράσει επιτέλους και από την Ελλάδα; Χμμμ... και ναι, και όχι. Ναι, μπορεί να τον αγοράσει από το σπίτι του και να τον παραλάβει στο ίδιο μέρος. Όχι, δεν μπορεί να τον αγοράσει από Ελληνικό κατάστημα. Τουλάχιστον όχι ακόμα...


Βλέπετε, στο επίσημο website της Retro Games Ltd. δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για εν Ελλάδι αντιπρόσωπο/διανομέα. Άρα, τι μπορεί να κάνει κάποιος εάν θέλει να αποκτήσει έναν TheC64 για να συνδυάσει Commodoreίσιο feeling με τα περιφερειακά (τηλεόραση, joysticks, USB sticks) της νέας χιλιετίας; Πολύ απλά ό,τι έκανα και εγώ, καλοί μου φίλοι και φίλες...

Βλέπετε, με την έξοδο της Αγγλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση πλέον τα μαγαζιά του Ηνωμένου Βασιλείου μάλλον θα πάψουν σιγά-σιγά να αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς για όλους εμάς τους εν Ελλάδι καταναλωτές. Τι έκανα κι εγώ λοιπόν; Στράφηκα στην κοντινότερη μεγάλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε έναν retailer που θα μπορούσα να εμπιστευθώ με κλειστά μάτια, ήτοι την Amazon.



Στην Amazon Ιταλίας λοιπόν, ο TheC64 είναι ετοιμοπαράδοτος και κοστίζει μαζί με τα μεταφορικά για Ελλάδα (μέσω UPS σε 3-4 εργάσιμες μέρες) 117€, δηλαδή 3€ λιγότερα απ' όσα είχε ανακοινωθεί ότι θα κόστιζε χωρίς ταχυδρομείο/courier! Το πώς γίνεται αυτό δεν το γνωρίζω, αλλά μπορώ να επιβεβαιώσω ότι γίνεται!

Ο TheC64 λοιπόν στάλθηκε την Δευτέρα 2/2 από Ιταλία με προγραμματισμένη ημερομηνία παράδοσης στα χέρια μου την Πέμπτη, 6/2. Η UPS τήρησε το χρονοδιάγραμμα με ακρίβεια, απλά, καθώς απουσίαζα χθες, μπόρεσα να παραλάβω σήμερα το ευμεγέθες πακέτο.


Εντάξει, πέραν του ότι, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, το μηχάνημα ήταν άρτια συσκευασμένο σε μεγαλύτερη κούτα, η τελευταία έφτασε εντελώς άθικτη, χωρίς τσακίσματα, τσαλακώματα, τρύπες και άλλα "καλά" που συναντάμε συχνά-πυκνά στις (ταχυ)μεταφορές.

Οι πρώτες μου εντυπώσεις από την συσκευασία, τα περιεχόμενά της και τον υπολογιστή είναι κάτι παραπάνω από θετικές: όλα δείχνουν να είναι καλής ποιότητας, ο TheC64 σου δίνει όντως την αίσθηση ότι είναι ένας πραγματικός 64άρης, και πρέπει να τσεκάρεις την πλαϊνή και την πίσω όψη του μηχανήματος και να δεις τις USB και HDMI υποδοχές για να βεβαιωθείς ότι δεν έχεις να κάνεις με μηχάνημα της τετραετίας 1982-'85, αλλά με ολόφρεσκο προϊόν του 2019-'20.



Το joystick που συνοδεύει τον υπολογιστή έχει όντως microswitches (σε αντίθεση με αυτό που ερχόταν μαζί με το C64 Mini), αλλά δείχνει εξίσου κακό σε αίσθηση και βολικότητα. Η συσκευασία του TheC64 αυτή τη φορά περιλαμβάνει οτιδήποτε θα χρειαστείτε, δηλαδή τον ίδιο τον υπολογιστή, το joystick, καλώδιο HDMI και USB καλώδιο και φορτιστή. Το μόνο που θα έχει νόημα να προσθέσει κάποιος είναι ένα USB stick (για να τρέχει και το software της επιλογής του, πέρα από αυτό που παρέχεται μαζί με το μηχάνημα) και ίσως και ένα joystick της προκοπής.

Λόγω περιορισμένου χρόνου θα δοκιμάσω τον TheC64 και τις λύσεις που έχω για USB joystick arcade τύπου κάποια άλλη στιγμή, και θα σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου. Μέχρι τότε σας θυμίσω ότι ο TheC64 εκτός από Commodore 64 μπορεί να λειτουργήσει και σαν VIC-20, ότι το μηχάνημα έχει πλήρες, λειτουργικότατο πληκτρολόγιο, την Commodore BASIC 2.0, ότι μπορείτε να φορτώσετε και να αποθηκεύσετε αρχεία από και σε USB stick και ότι μπορείτε να τον αγοράσετε από την Amazon Ιταλίας από εδώ προς 117€. Θα τα ξαναπούμε σύντομα!



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: λοιπόν, καλά νέα. Σύμφωνα με όσα με πληροφόρησαν μέσω των σχολίων οι Βασίλης και Διονύσης (και τους οποίους ευχαριστώ θερμά), το μηχάνημα υπάρχει και πωλείται από τα καταστήματα Public σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από αρχές του έτους! Μην ψάξετε να το βρείτε online, το website των Public δεν το έχει (!), αλλά ούτε και αυτό του Skroutz! Αν λοιπόν βιάζεστε, ξέρετε πού μπορείτε να βρείτε άμεσα τον TheC64!

10 σχόλια:

  1. αναγιώτη με γειά σου! Να ενημερώσω, όπως το είχα κάνει και πριν από 15 μέρες, οτι τα Public, στη Θεσσαλονίκη το έχουν όλα! Το ανακάλυψα την ίδια μέρα που ήρθε ο δικός μου από Γερμανία! . Μέχρι και προχθές, υπήρχε ακόμη διαθέσιμος στα Public.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη, σε ευχαριστώ και από εδώ που το μοιράστηκες μαζί μας!

      Με αφορμή την πληροφόρησή σου έψαξα online σε Public και Skroutz και σύμφωνα με τα websites τους ο TheC64 δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα! Επειδή προφανώς πιστεύω εσένα που το έχεις δει με τα μάτια σου και όχι το site των Public, δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ πώς είναι δυνατόν να έχουν το είδος, να το πουλάνε και να μην ενημερώνουν τον δικτυακό τους τόπο! Τι να πω, μόνο στην Ελλάδα; :D

      Διαγραφή
  2. Yeah, hot pics!

    Περιμένουμε ενδελεχές ριβγιού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάνο, σε ευχαριστώ!

      Για ενδελεχές review σε πρώτη φάση δεν το βλέπω, καθώς, αν μπω στην χρονοβόρα διαδικασία για κάτι τέτοιο μάλλον θα το πράξω για κάποιο επόμενο τεύχος του Retro Planet και όχι για το blog. Εδώ θα προσπαθήσω πρωτίστως να ασχοληθώ με κάποια θεματάκια που είτε δεν έχουν απαντηθεί καθόλου από τα πάμπολλα YouTube videos (π.χ., το φλέγον θέμα των joysticks), είτε δεν έχου καταστεί ιδιαιτέρως σαφή (π.χ. multipart games/demos, ποιότητα emulation κλπ.).

      Stay tuned, τώρα που τον πήρα επιτέλους όλο και κάτι θα μοιραστώ μαζί σας! ;-)

      Διαγραφή
    2. Δίκιο, δίκιο!

      Αναμένω το μοιρασουάρ, λοιπόν, αν δεν έχω υποκύψει ως τότε στον πειρασμόντα να αποκτήσω δικό μου.

      Σήμερα, πάντως, πέρασα από public Ηρακλείου Κρήτης και δεν είχαν ιδέα, ούτε καν ο προϊστάμενος.

      Διαγραφή
    3. Υπέκυψε, υπέκυψε! :p

      Πάντως, με αυτό που γράφεις για τα Public του Ηρακλείου εκπλήσσομαι πραγματικά: αν το έχουν, γιατί δεν το έχουν σε όλα τους τα υποκαταστήματα; Γιατί έχουν να είδος περασμένο στο website τους το C64 Mini; Ξέρει κανείς ποιος είναι ο κωδικός είδους του προϊόντος;

      Διαγραφή
  3. Πάνο, καταρχάς πολύ ωραίο κείμενο όπως πάντα. Ωστόσο το μηχάνημα υπάρχει στα Public. Το αγόρασα αρχές Ιανουαρίου μέσα στην περίοδο των εορτών, από το κατάστημα Πειραιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ, Διονύση!

      Βρε, έχεις το μηχάνημα τόσο καιρό αγορασμένο από Ελλάδα και δεν λες τίποτα; Δηλαδή αν δεν το είχα βρει Ιταλία από πού θα το έπαιρνα ο έρμος; Αυτά πρέπει να τα μοιράζεστε με τους άλλους!

      Ελπίζω φίλε να το χαρούμε και οι δυο μας! Πάω να ενημερώσω το κείμενο!

      Διαγραφή
  4. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει πια. Τότε που πουλιώταν αν δεν απατώμαι το έδιναν 120€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.