Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

The Elder Scrollers

Είναι πραγματικά ώρες-ώρες που βλέπεις κάποια πράγματα και συνειδητοποιείς ότι ορισμένοι άνθρωποι είναι πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν. Και όχι μονάχα αυτό, αλλά ξέρουν και το αντικείμενό τους καλύτερα από την ίδια τους την παλάμη. Εγώ τουλάχιστον αυτό κατάλαβα παρακολουθώντας την τελευταία παραγωγή του group Booze Design για τον Commodore 64, που φέρει τον εξαιρετικά εύστοχο τίτλο "The Elder Scrollers".


Είναι γεγονός ότι σε 2 χρόνια ο 64άρης θα σβήσει τα 40ά του κεράκια (ποιος το φανταζόταν, άραγε, ότι τόσα χρόνια μετά την κυκλοφορία του θα είναι ακόμα στον αφρό;), πράγμα που σημαίνει ότι υπήρξε - και με το παραπάνω - ο καιρός ώστε να τον μάθουν απέξω κι ανακατωτά οι προγραμματιστές και να ξεζουμίσουν μέχρι και το τελευταίο byte, μέχρι και τον τελευταίο κύκλο της CPU οι sceners. Γι' αυτό και την τελευταία δεκαετία είμαστε μάρτυρες παραγωγών που μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό να αναρωτιόμαστε "πώς στο καλό το έκαναν αυτό; Είναι δυνατόν;". Ε, ναι, προφανώς είναι.

Το The Elder Scrollers παρουσιάστηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε στην Gubbdata όπου και μάλλον δικαίως κατέκτησε την πρώτη θέση ανάμεσα στα demos για τον Commodore 64. Όπως και όλα τα κορυφαία demos ανεξαρτήτως πλατφόρμας, συνδυάζει εντυπωσιακά εφέ με άρτια αισθητική, δημιουργώντας ένα ολιγόλεπτο μεν αλλά εντυπωσιακό από κάθε άποψη δε αποτέλεσμα. Θέλετε ένα σκασμό από bobs; Check. Θέλετε ένα υπέροχο scrolling screen με ανάλυση κάπου στα 1000 x 1000 pixels; Check. Θέλετε Boing Ball; Check. Θέλετε πανέμορφο και πολύχρωμο zoom text scroller; Ε, ναι, το καταλάβατε, check. Και έτσι πάει η δουλειά, κάτι ελάχιστο πάνω από 5 λεπτά διαρκεί το The Elder Scrollers αλλά δεν θα σας κάνει ούτε στιγμή να βαρεθείτε ενώ ταυτόχρονα θα σας βομβαρδίζει με τα εντυπωσιακά εφέ του, πλαισιωμένα από αξιόλογα tunes.


Αν έχετε πραγματικό Commodore 64, TheC64, C64 Mini ή απλά κάποιον εξομοιωτή, κατεβάστε και απολαύστε το The Elder Scrollers από εδώ. Αν απλά σας φτάνει η θέαση του βίντεο, δείτε το παρακάτω. Όπως και να 'χει πάντως, μην το χάσετε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.