Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

The Spectrum Show - επεισόδιο 54

Ο Paul Jenkinson ανέβασε χθες στο youtube ένα νέο επεισόδιο του The Spectrum Show, που, ούτε λίγο ούτε πολύ είναι πλέον στο 54ο! Ελπίζω να τα... χιλιάσει (!), καθώς το κέφι, το μεράκι και η ποιότητα της δουλειάς του εν λόγω κυρίου έχουν ξεπεράσει κάθε μέτρο σύγκρισης. Ο Paul Jenkinson λοιπόν, εκτός από το The Spectrum Show, φτιάχνει και ένα περιοδικό σε .PDF με τον ίδιο τίτλο, όπου και βάζει θέματα που δεν συμπεριλήφθηκαν στα videos ή χρήζουν περισσότερης και αναλυτικότερης παρουσίασης. Εκτός αυτών φτιάχνει και κυκλοφορεί κατά καιρούς παιχνίδια για τον Spectrum, με τελευταίο τίτλο το ιδιαίτερα αξιόλογο Deep Core Raider. Τέλος, δημιουργεί και κάποια εκπαιδευτικά videos, όπως αυτά που έχει φτιάξει για να μας μαθαίνουν με απλά και αργά βηματάκια το Arcade Games Designer, έτσι ώστε με λίγη προσπάθεια και trial and error να μπορέσουμε να φτιάξουμε κι εμείς το δικό μας arcade game χωρίς γνώσεις προγραμματισμού. Εκτός απ' αυτά που ανέφερα, ο Paul Jenkinson ασχολείται και με πολλά ακόμη θέματα σχετικά με τον αγαπημένο του (και όχι μόνο δικό του!) ZX Spectrum - περάστε μία βολτίτσα από το site του και δεν θα χάσετε!

Στο νέο επεισόδιο του The Spectrum Show έχουμε 42 ολόκληρα λεπτά με νέα, παρουσιάσεις, reviews hadrware και software καθώς και ένα χορταστικότατο συγκριτικό μεταξύ των Centipede clones που κυκλοφόρησαν για τον Spectrum. Τι άλλο να πω παρά... καλή παρακολούθηση!


2 σχόλια:

  1. Αυτά είναι!..Έχε χάρη που με έχει απορροφήσει 101% ο άλλος μαύρος, ο Vectrex, αλλιώς θα είχα αλλάξει τα φώτα στα Spectrumάκια που με κοιτάν παραπονεμένα μέσα από την κούτα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε, τα Spectrumάκια όχι απλώς έχουν ψυχή, αλλά... ψυχάρα! Όσο μπόι του λείπει τόση ψυχή και καρδιά έχουν!

    Δεν ξέρω, εμένα κάτι με πιάνει όταν αντικρίζω το κλασικό font του Spectrum, ακουμπάω τα δάχτυλά μου πάνω στα λαστιχένια πλήκτρα και διαπιστώνω ότι, ακόμα και 30κάτι χρόνια αργότερα, γράφω πιο γρήγορα στον γομολάστιχα απ' ότι σε έναν υπολογιστή με κανονικό πληκτρολόγιο και κανονική input method!

    Παράξενα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.