Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Furtum Sacrum - το Όνομα του Ρόδου έρχεται στην Amiga σας!

Η Amigawave κυκλοφόρησε ένα gameplay demo του Furtum Sacrum, που στα λατινικά σημαίνει "ότι βρέξει ας κατεβάσει" (όχι στ' αλήθεια!). Το Furtum Sacrum είναι ένα point n' click adventure game, στο οποίο ο παίκτης θα μπαίνει στο πετσί του ήρωα, ο οποίος καλείται σε ένα μοναστήρι στην Ισπανία του μεσαίωνα, προκειμένου να δώσει φως στο μυστήριο που κρύβει μια σειρά από φόνους που έλαβαν χώρα στη μονή.


Αν το σενάριο σας θυμίζει κάτι δεν είστε οι μόνοι, καθώς φυσικά πρόκειται για την ίδια υπόθεση με το Όνομα του Ρόδου του Umberto Eco που μάλιστα είχε μεταφερθεί σε ένα καταπληκτικό ισομετρικής απεικόνισης video game για τον Spectrum το μακρινό 1988, με τον τίτλο La Abadia del Crimen (επειδή ΟΛΑ γίνονται πρώτα στον Spectrum!) από τον μακαρίτη Paco Menendez ο οποίος αυτοκτόνησε 11 χρόνια αργότερα, στην ηλικία των 34 ετών...

Ας επιστρέψουμε όμως στο Furtum Sacrum και το demo του που κυκλοφόρησε για την Amiga, και μπορείτε να το τρέξετε σε οποιοδήποτε μοντέλο διαθέτει τουλάχιστον 1ΜΒ μνήμης RAM. Το demo είναι απλά ενδεικτικό του gameplay και των γραφικών και δείχνει ιδιαίτερα ελπιδοφόρο. Το μόνο που ξενίζει είναι οι... υδροκέφαλοι (!) χαρακτήρες, των οποίων τα κεφάλια έχουν το ίδιο μέγεθος με το σώμα τους: δεν ξέρω τι συμβαίνει, αλλά απ' ότι φαίνεται οι Αμιγκάδες, μετά από την πολυετή τριβή με το Sensible World of Soccer έχουν απωλέσει την ικανότητα προσδιορισμού των ορθών σωματικών αναλογιών των ανθρώπων και την έχουν αντικαταστήσει με αυτήν του Sensible, στο οποίο οι παίκτες έχουν για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο τεράστια κεφάλια!


Κεφάλια aside πάντως, το Furtum Sacrum δείχνει πολλά υποσχόμενο, οπότε ας κάνουμε υπομονή και ας ελπίσουμε κάποτε να ολοκληρωθεί και να κυκλοφορήσει και το πλήρες παιχνίδι. Μπορείτε να κατεβάσετε το demo από εδώ. (Πηγή: Indie Retro News).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.