Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Το Barnsley Badger διαθέσιμο ως digital download

Αν δεν το είχατε ακούσει μέχρι σήμερα, το Barnsley Badger είναι ένα παιχνίδι της Psytronik για τον Commodore 64. To Barnsley Badger είναι ένα κλασικό platformer του είδους που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στα 80s και θυμίζει πολύ τα Monty On The Run και Auf Wiedersehen Monty γεγονός που μόνο ως καλό μπορεί να θεωρηθεί.


Ακόμα πιο καλό είναι το ότι κατά την προσωπική μου άποψη, είναι καλύτερο από τα προαναφερθέντα, κατά το ότι είναι ευκολότερο (όχι πολύ, όμως). Ο χαρακτήρας που ελέγχουμε θυμίζει πάρα πολύ τον Monty και το παιχνίδι παίζει στην υψηλή ανάλυση του Commodore 64 όπως και οι προαναφερθέντες τίτλοι της Gremlin Graphics. Ο χειρισμός με το joystick είναι απλούστατος και ακριβέστατος ενώ - και για να μείνουμε στα μονοπάτια που χάραξε ο Monty - κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ακούγεται ένα πολύ ωραίο και "πιασάρικο" tune, το οποίο επιμελήθηκε ο Andrew Fisher.


Στην παρούσα χρονική περίοδο το Barnsley Badger σταμάτησε να διατίθεται σε φυσική μορφή (κασέτα/δισκέτα) αλλά διατίθεται μόνο ως digital download, με κόστος μόνο 2,99$. Αν το αγοράσετε μέσω Paypal όπως έκανα κι εγώ, θα σας έρθει συνολικά μαζί με τον Φ.Π.Α. στα 3,41€, πάνω-κάτω όσο θα πληρώσετε για να πιείτε τον καφέ σας σε μία καφετέρια.


Αν αξίζει; Προσωπική μου γνώμη είναι ότι αξίζει 100% τα (λιγοστά) χρήματα που θα χρειαστεί να ξοδέψετε προκειμένου να γίνουν δικά σας τα αρχεία .prg, .d64 και .tap του παιχνιδιού. Το Barnsley Badger είναι μια ποιοτικότατη παραγωγή και αυτό φαίνεται όχι μόνο στις 120, υψηλής ανάλυσης πίστες του, όχι μόνο στο εξαιρετικό gameplay και στην υπέροχη μουσική του, αλλά σε κάθε (μα κάθε) πτυχή και μικρή λεπτομέρεια του παιχνιδιού. Κρύψου Monty, έρχεται ο Barnsley!


Μπορείτε να αγοράσετε το Barnsley Badger από εδώ. (Πηγή: Vintage Is The New Old).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.