Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Xenon 2 για το Atari Jaguar

Σύμφωνα με αυτό το thread στο AtariAge, είναι έτοιμη προς κυκλοφορία στις 10 Ιουνίου η μεταφορά του Xenon 2 για το Atari Jaguar. Όλοι θα θυμάστε προφανώς το εμβληματικό αυτό shoot 'em up των Bitmap Brothers, που όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει πίσω στο μακρινό 1989 έκανε τους κατόχους Amiga και Atari ST να καμαρώνουν σα να είχε δοθεί το όνομά τους στο... γήπεδο της ομάδας τους!

Το Xenon 2, με πλήρη τίτλο "Xenon 2 - The Megablast" ήταν το sequel ενός - κατά την ταπεινή μου άποψη - πολύ αργού και προβληματικού shooter, και ήταν βελτιωμένο σε σχέση με τον προκάτοχό του απλά... στα πάντα! Ναι, το γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιοι εκεί έξω που δεν συμφωνούν μαζί μου, αλλά, όσο κι αν προσπάθησα, ποτέ δε μπόρεσα να συνηθίσω τον (τουλάχιστον "ιδιαίτερο") τρόπο παιξίματος του original Xenon. Να σημειώσω εδώ ότι το Xenon 2 διέθετε και ένα εξαιρετικό soundtrack, που δεν ήταν άλλο από το ομώνυμο (το Megablast, όχι το Xenon!) κομμάτι των Bomb The Bass...


Η έκδοση του Xenon 2 για το Jaguar ΔΕΝ διαθέτει την original μουσική υπόκρουση, αλλά ένα εντελώς νέο soundtrack το οποίο μπορείτε να ακούσετε (και να κρίνετε) στο video που παραθέτω. Κατ' εμέ αυτή η διαφοροποίηση αφαιρεί ένα "δομικό" στοιχείο του παιχνιδιού, γιατί το Xenon 2 ήταν ανέκαθεν αλληλένδετο με το Megablast - ακόμα και στην έκδοση για PC όπου η μουσική ακουγόταν από το ενσωματωμένο speaker! Τέλος πάντων, ας αφήσω τη γκρίνια γιατί κατά τα άλλα η μεταφορά δείχνει ιδιαίτερα πιστή και το Jaguar είναι μια πλατφόρμα που δεν λες ότι βρίθει ποιοτικού software!


Μπορείτε να προ-παραγγείλετε το Xenon 2 για το Jaguar στέλνοντας email εδώ. Το κόστος του ανέρχεται στις 55 λίρες Αγγλίας + ταχυδρομικά. Τώρα, το πώς θα μπορέσετε να παίξετε ένα τόσο απαιτητικό shoot 'em up όπως τo Xenon 2 με το χειριστήριο του Jaguar, ένας Θεός το ξέρει! (Πηγή: Indie Retro News)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.