Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Jewel Warehouse για Amstrad CPC

Να, ορίστε: απέχεις για μερικές μέρες από τα ρετρο-κομπιουτερικά δρώμενα και όλο και κάποια ευχάριστη έκπληξη σε περιμένει όταν επιστρέφεις!

Μια τέτοια "έκπληξη" είναι και το Jewel Warehouse, η πιο πρόσφατη δημιουργία του EgoTrip για τον Amstrad CPC. Έχουμε να κάνουμε με ένα παιχνιδάκι που στην αρχή είναι η αλήθεια ότι δεν σου γεμίζει και πολύ το μάτι: το loading screen ας πούμε είναι της κακιάς ώρας, και η αρχική οθόνη είναι του τύπου "πιο λιτή πεθαίνεις". Μόνο η μουσική σε κάνει να υποψιαστείς ότι κάτω από το άχαρο περιτύλιγμα μπορεί να κρύβεται κάτι καλό...


Ξεκινώντας το παιχνίδι αρχικά μας δίνεται η εντύπωση ότι έχουμε να κάνουμε με ένα συνηθισμένο και απλό platformer, στο οποίο ανεβοκατεβαίνουμε σκάλες συλλέγοντας διαμαντάκια. Δεν είναι έτσι όμως - τουλάχιστον όχι ακριβώς. Βλέπετε, όχι μόνο μπορούμε να μαζέψουμε διάφορα αντικείμενα που "κάνουν πράγματα" (σβήσιμο φωτιάς, αλλαγή φοράς σε κυλιόμενους διαδρόμους) αλλά πρέπει να κάνουμε και διάφορες ενέργειες με την κατάλληλη σειρά (ρίξιμο κιβωτίων κλπ) προκειμένου να μπορέσουμε να συλλέξουμε όλα τα διαμάντια (10 σε κάθε πίστα) ώστε να εμφανιστεί η πόρτα που μας επιτρέπει να μεταφερθούμε στο επόμενο level. Σε όλα αυτά προσθέστε και τον χρόνο που μειώνεται ταχύτατα και... καταλαβαίνετε!


Το Jewel Warehouse θα μπορούσε κανείς να πει συνοπτικά ότι είναι ένα puzzle game με στοιχεία από platform - ή το αντίστροφο. Σκεφτείτε το σαν το τέκνο που θα προέκυπτε από την ένωση του Puzznic με το Manic Miner, ας πούμε! Προσθέστε τα απλά και άμεσης απόκρισης controls, λεπτομερέστατα γραφικά (χρησιμοποιείται η μεσαία ανάλυση του CPC, ήτοι 320 x 200 pixels με 4 χρώματα) και ένα επαναλαμβανόμενο μεν αλλά πολύ "πιασάρικο" και ουδέποτε ενοχλητικό tune και έχετε το ολοκληρωμένο πακέτο του Jewel Warehouse. Παιχνίδια σαν κι αυτό αποτελούν τρανή απόδειξη ότι δεν πρέπει να κρίνουμε το περιεχόμενο από το περιτύλιγμα. Συνιστώ να του αφιερώσετε κάποια ώρα και μετά - πιστέψτε με! - θα δυσκολευτείτε πολύ να το παρατήσετε!


Κατεβάστε το από εδώ. (Πηγή: Indie Retro News)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.