Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Γράψτε CDs για το CD32 με το ImgBurn

Όπως ίσως εδώ και καιρό έχετε παρατηρήσει, εδώ και περίπου ένα χρόνο οι κάτοχοι Amiga CD32 ζουν την εποχή των παχιών αγελάδων, καθώς άνθρωποι με τις γνώσεις και το μεράκι όπως ο Amigajay και ο Earok έχουν βαλθεί να πλουτίσουν τις συλλογές παιχνιδιών των χρηστών με καταπληκτικά compilations που δίνουν νέα ζωή στην πάλαι ποτέ ελπιδοφόρα κονσόλα της Commodore.

Πώς όμως γράφουμε αυτά τα δισκάκια (ή και άλλα, παλαιότερα); Ας μην ξεχνάμε ότι το CD32, όπως και άλλα μηχανήματα της εποχής εκείνης (Philips CDi, 3DO κλπ) είναι αρκετά ιδιότροπα σε ό,τι αφορά το τι δισκάκι μπορούν να διαβάσουν σε τι ταχύτητα πρέπει να είναι γραμμένο κλπ.


Λοιπόν, για καλή μας τύχη, το Retro Commodore δημοσίευσε έναν οδηγό για την εγγραφή CDs για το CD32 αλλά και για το CDTV με τη χρήση του δημοφιλούς (και δωρεάν!) ImgBurn. Μπορείτε να βρείτε τον οδηγό εδώ και μην ξεχνάτε, για ποιοτικά δισκάκια η πλέον δοκιμασμένη λύση είναι τα Taiyo Yuden που μπορείτε να προμηθευτείτε από την Disk Impex, στο Παλαιό Φάληρο. Άντε, και καλές εγγραφές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.