Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Pentagram για Commodore 64

Κι ενώ μόλις κυκλοφόρησε η είδηση της μεταφοράς του Pentagram της Ultimate Play The Game στα 8bit μηχανήματα της Atari, διαπίστωσα με μεγάλη έκπληξη ότι το ίδιο συνέβη και για τον Commodore 64! Ναι, ο 64άρης χαίρει πλέον ενός εξαιρετικού port του Pentagram το οποίο όχι μόνο δεν χάνει σε σχέση με την original έκδοση του ZX Spectrum, αλλά είναι εμπλουτισμένο και με κάποια έξτρα καλούδια τα οποία μπορείτε να δείτε πατώντας το πλήκτρο "Ε" στην αρχική οθόνη του παιχνιδιού.


Το Pentagram ήταν ίσως το πλέον εντυπωσιακό δείγμα της περίφημης Filmation Engine της Ultimate Play The Game, μίας engine που έγινε η αφορμή για την κυκλοφορία δεκάδων παιχνιδιών ισομετρικής απεικόνισης στον ZX Spectrum και στα υπόλοιπα 8μπιτα στα χρόνια που θα ακολουθούσαν. Παρά όμως τα εξαιρετικά γραφικά και το πλήθος οθονών του Pentagram, η συνεχιζόμενη εμμονή από πλευαράς Ultimate Play The Game σε παιχνίδια ισομετρικής απεικόνισης είχε πλέον αρχίσει να κουράζει και σίγουρα έδινε την εντύπωση ότι το πλέον εμβληματικό software house στην ιστορία του ZX Spectrum μάλλον πλέον στερούνταν έμπνευσης...


Μπορείτε να κατεβάσετε το Pentagram για τον Commodore 64 από εδώ. (Πηγή: csdb)


2 σχόλια:

  1. Εμμ..τι ;! Ο C64 παραπονεμένος θα έμενε ; Δεν γίνονται αυτά ! :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχα! Απ' την άλλη βέβαια, αν είναι το κάθε port να το περιμένουμε... 30 χρόνια (!), ζήσε Μάη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί μετά από έλεγχο του διαχειριστή του blog προς αποφυγή spam σχολίων. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.